Er gloort weer hoop voor ABS

De reserves van Wijhe leken in de tweede klasse A lange tijd onaantastbaar. Zonder noemenswaardige problemen wonnen ze de eerste zeven wedstrijden op rij. Tot vorige week. Het ambitieuze CVO liet zien ook voor de prijzen mee te willen doen: met liefst 29-10 werd de koploper naar huis gestuurd. Die uitslag biedt niet alleen kansen voor CVO zelf: ook ABS doet ineens weer mee.

Wijhe 2 staat ondanks de oorwassing nog wel aan kop, met veertien punten uit acht duels, maar de vier runners-up volgen op korte afstand. CVO, Voorwaarts 2, Dalfsen 2 én ABS delen de tweede plek. Zij hebben nu elk tien punten, maar hadden daar allemaal een wedstrijd minder voor nodig dan Wijhe.

Bij winst op directe concurrent Voorwaarts 2 kan ABS zondag de druk op Wijhe flink opvoeren. Bovendien schudt het dan de Twellonaren, een van de andere kapers op de kust, van zich af. Trainster Toke Poesse hoeft waarschijnlijk weinig moeite te doen haar speelsters te motiveren voor dit belangrijke duel. Het komt aan op techniek en tactiek, maar vooral op het onder controle houden van de zenuwen.

Foto: de defensie van ABS in actie eerder dit seizoen, bron: Facebook ABS Handbal DS1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina