Eerste zege voor Tutert en co

De dames van Jong Oranje zijn het EK O19 met een overwinning gestart. De ploeg, waarin onder andere de Heetense Kwiek-speelster Floor Tutert uitkomt, boekte een nipte 30-31 zege op Duitsland.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de selectie van bondscoach Monique Tijsterman. Na ruim twintig minuten spelen stond er een voordelige stand van 10-17 op de borden. Bij 13-17 werd er gerust.

In de tweede helft kwam Duitsland goed terug en wist met nog een minuut te spelen zelfs op gelijke hoogte te komen: 30-30. Rechterhoekspeelster Britt van der Baan gooide enkele tellen later de winnende score tegen de touwen.

Linkerhoekspeelster Zoë Sprengers werd topscoorder met dertien doelpunten en werd tevens uitgeroepen tot ‘woman of the match’. Tutert kwam niet tot scoren.

Denemarken en Kroatië

Het EK vindt plaats in het Hongaarse Györ. Oranje is ingedeeld in poule B. De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag om 16.30 uur tegen Denemarken. Kroatië volgt zondag, ook om 16.30 uur. Denemarken won vandaag met 24-18 van Kroatië.

De beste twee van de poule plaatsen zich voor de hoofdfase van het toernooi. Daar kruist de poule van Nederland met poule A waarin Frankrijk, Rusland, Slovenië en Slowakije uitkomen.

Alle wedstrijden zijn live en gratis te volgen via EHFTV.com.

Foto: Floor Tutert in actie voor Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina