Dit weekend: Kwiek hervat nacompetitie en wederom topper voor Wijhe’92

Kwiek gaat dit weekend op jacht naar de eerste zege in de nacompetitie. De eerste twee duels in de kampioenspoule tegen Groot Venlo en VZV werden verloren. Tegen SEW moet het zaterdag gaan gebeuren.

De cijfers zijn in het voordeel van Kwiek (foto: Joy Maatman). In de reguliere competitie versloeg de Raalter ploeg, waar Lisa Bosch en Astrid Uitslag aan hun laatste seizoen bezig zijn, SEW tweemaal. In eigen huis werd nipt met 32-31 gewonnen, de return in Wognum was duidelijker voor de Raaltenaren: 25-33.

Ook SEW wacht nog op de eerste overwinning in de nacompetitie. Van Groot Venlo werd met 39-51 verloren; tegen VZV pakten de Noord-Hollanders één puntje: 31-31.

Wijhe’92-Fortissimo

In de eerste divisie staat er voor Wijhe’92 opnieuw een topper op het programma. Na de tegenvaller van vorige week (37-22-verlies tegen koploper VOC 2), moet Wijhe zaterdag tegen nummer vier Fortissimo de tweede plek zien te behouden. Uit in Cothen ging de eerste ontmoeting net mis voor Wijhe, Fortissimo won met minimaal verschil: 28-27.

Coach Maurice Feringa kan zaterdag geen beroep doen op Eline Wellenberg. De hoekspeelster raakte vorige week in het duel met VOC geblesseerd aan haar enkel en lijkt de rest van het seizoen vanaf de bank te moeten toekijken.

MHV’81, concurrent om plek 2, heeft met DSS als tegenstander een eenvoudigere opgave.

Programma 20 en 21 april 2024

Eredivisie, dames, kampioenspoule B
Za. 19.00 uur: SEW – Kwiek

Eerste divisie, dames
Za. 19.00 uur: BFC – Kwiek 2
Za. 19.45 uur: Wijhe’92 – Fortissimo

Eerste divisie, heren
Za. 20.30 uur: Unitas – Achilles

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina