De laatste wedstrijden van 2019

ABS en Broekland 2 geven de voorkeur aan Oranje, Voorwaarts haalt de landelijke televisie en de heren van Heeten spelen voor het eerst onder hun nieuwe naam. Dit is het handbalweekend van 14 en 15 december.

Ere-, eerste en tweede divisie

Eredivisionist Voorwaarts speelt in de eigen Jachtlust de derby tegen Borhave uit het Twentse Borne. Uit wist Borhave het duel nipt te winnen met 24-23. De Twentse ploeg staat inmiddels zevende met zes punten meer dan de Twellose hekkensluiter. In eigen huis, én met de NOS die Voorwaarts-opbouwster Aniek Koers volgt, gaat Voorwaarts voor niets minder dan de volle twee punten.

Kwiek 1 is vanavond wederom de te kloppen ploeg in de eerste divisie. Met nog steeds geen enkele keer puntverlies gaan de Raaltenaren op jacht naar zege nummer 15. Quintus 2 werd uit met 23-26 verslagen en staat achtste in de eerste divisie. De wedstrijd winnen mag dan ook geen probleem zijn voor Kwiek.

In de tweede divisie staat het duel tussen subtoppers Wijhe en DSO op het programma. Een lastige pot voor Wijhe, dat zich graag wil revancheren voor de slechte wedstrijd van vorige week (26-21 verlies tegen Havas). Kwiek 2 mag zondag laten zien of het wél kan winnen van Havas. Kwiek staat derde, Havas negende.

Hoofdklasse

Lijstaanvoerder Lettele ontvangt vanavond in eigen huis de gedeeld nummer 2 DFS Arnhem. Het verschil op de ranglijst is na tien wedstrijden al acht punten en de verwachting is dat het verschil op het veld ook van dergelijke grootte is.

Broekland, de andere nummer 2, kan bij winst in de derby met Wesepe het verschil met Lettele enigszins verkleinen. Weet Wesepe, de nummer zeven, echter te winnen, dan nadert Wesepe Broekland tot op een punt. Overwetering speelt in eigen huis tegen TVO. De Olster selectie staat met een puntje meer twee plaatsen hoger dan TVO.

Eerste klasse

De heren van Heeten spelen vanavond voor het eerst onder de naam Heeten-Schalkhaar. Het team gaat op bezoek bij Minerva, waar punten gepakt moeten worden. Heeten-Schalkhaar staat negende, Minerva is de hekkensluiter in de eerste klasse.

Bij de dames staat één derby op het programma: Nieuw Heeten ontvangt LHC. Een confrontatie tussen de nummer zes en nummer drie van de ranglijst. Koploper Heeten mag tegen HCL/Groessen-Loo proberen het ‘winterkampioenschap’ veilig te stellen. SDOL maakt daar ook aanspraak op, maar moet daarvoor winnen van CVO én hopen dat Heeten verliest.

Tweede klasse

ABS en Broekland 2 (2e klasse A) hebben hun wedstrijd verplaatst naar dinsdagavond 17 december, zodat ze zondag de WK-finale van Nederland tegen Spanje kunnen kijken. Runner-up Wijhe 2 kan daardoor – in ieder geval voor drie dagen – de koppositie van ABS overnemen. Daarvoor moet Wijhe wel de gasten van Zwolle 2 zien te verslaan.

Voorwaarts 2, koploper van de 2e klasse C, speelt tegen de nummer twee Ha-STU 2. Op papier een topper, maar de verwachting is dat Voorwaarts ook deze wedstrijd eenvoudig naar zijn hand zet. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 26-36 overwinning voor Voorwaarts.

Programma zaterdag 14 en zondag 15 december 2019

2e klasse A
Zaterdag, 18.45 uur: Wijhe’92 2 – Zwolle 2
Zaterdag, 20.45 uur: Lettele 2 – Achilles
Zondag, 11.45 uur: Holten – LHC 2

2e klasse C
Zaterdag, 19.00 uur: Artemis’15 2 – Schalkhaar
Zondag, 12.10 uur: Voorwaarts 2 – Ha-STU 2

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00: HCL/Groessen-Loo – Heeten
Zaterdag, 19.00 uur: SDOL – CVO
Zaterdag, 19.30 uur: Nieuw Heeten – LHC
Zaterdag, 20.10 uur: Angeren – HHZD
Zaterdag, 20.30 uur: Overwetering 2 – Dalfsen
Zondag, 15.15 uur: Huissen – Haarle

1e klasse Oost – heren
Zaterdag: 20.10 uur: Minerva – Heeten-Schalkhaar

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.00 uur: Overwetering – TVO
Zaterdag, 19.30 uur: Lettele – DFS Arnhem
Zaterdag, 19.30 uur: Wesepe – Broekland

2e divisie A
Zaterdag, 20.15 uur: Wijhe’92 – DSO
Zondag, 12.30 uur: Kwiek 2 – Havas

1e divisie
Zaterdag, 19.30 uur: Kwiek – Quintus 2

Eredivisie
Zaterdag, 20.00 uur: Voorwaarts – Borhave

Foto: beeld uit de wedstrijd LHC-Haarle van vorig seizoen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina