Heren Schalkhaar schieten Heeten te hulp

De heren van Heeten kunnen vanaf komend speelweekend rekenen op de hulp van de mannen van Schalkhaar. Onder de combinatienaam Heeten-Schalkhaar vervolgen ze hun competitie in de eerste klasse.

Heeten gaat de wedstrijden gewoon met het eigen team in, maar mocht er een mannetje (of twee) te weinig zijn, dan kan trainster Carla Rouwenhorst een beroep doen op het herenrecreantenteam van Schalkhaar. Rouwenhorst: “Bij veel wedstrijden hebben we slechts een of twee wissels op de bank zitten. Soms zelfs nog minder. In principe hebben we voldoende spelers, maar door blessures, een eigen bedrijf of andere bezigheden in het weekend komen we vaak in de problemen. We hebben geen brede selectie en er zijn ook geen jeugdspelers die we kunnen inzetten.”

De keuze om de steun bij Schalkhaar te zoeken lag voor de hand. Niet alleen liggen de verenigingen op slechts een steenworp afstand van elkaar, ook veel oud-spelers van Heeten handballen doordeweeks bij Schalkhaar in het vorig seizoen opgerichte recreantenteam. Onder anderen Dennis Dijkgraaf, Aldo Nijboer en Arnaud Mensen maakten die overstap, vaak met als reden om het wat rustiger aan te doen of in het weekend geen verplichtingen te hebben. “Vorig jaar heb ik al een aantal keren training gegeven bij Schalkhaar,” vertelt Rouwenhorst. “Gewoon voor de leuk, als gasttrainer. Maar de lijnen zijn dus kort.”

De trainster benadrukt dat haar eigen team altijd voorrang heeft. “Mijn eigen spelers gaan voor, welke kwaliteit ook. Het mag niet ten koste gaan van onze eigen mensen. Alleen als we een tekort aan spelers hebben, doen we een beroep op Schalkhaar. We staan nu bijna onderaan in de eerste klasse, maar spelen absoluut niet slecht. Je ziet dat we in de tweede helft vaak tekortkomen doordat we weinig of geen wisselmogelijkheden hebben. We zijn heel blij dat Schalkhaar ons hiermee wil helpen.”

Of de samenwerking van langere duur is, weet Rouwenhorst niet. “Dat bekijken we elk seizoen opnieuw. Of er af en toe samen getraind gaat worden, is ook nog niet duidelijk. Voor nu hebben we deze oplossing gekozen om dit seizoen te overbruggen. Daarna kijken we weer verder.”

Foto: de heren van Schalkhaar

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Heren Schalkhaar schieten Heeten te hulp”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina