De Handbaldagen zijn terug: drie dagen vol scholingen, clinics en topwedstrijden

Terug van weggeweest: de Handbaldagen in Raalte. Tussen kerst en oud en nieuw staat sportcentrum Tijenraan in Raalte drie dagen lang volledig in het teken van handbal. Handbalschool Salland organiseert van 27 tot en met 29 december allerlei scholingen, workshops, toernooien, clinics en internationale topwedstrijden.

“Al vanaf de oprichting van de Handbalschool Salland organiseren wij de Handbaldagen, met als doel onze talenten een stage te bieden waarin ze andere talenten ontmoeten en een podium krijgen hun vaardigheden te tonen”, vertelt Monique Swartjes, die als technisch manager van de Handbalschool Salland de drijvende kracht achter de Handbaldagen van 2022 is.

Scholingen voor trainers en gratis clinics voor jeugdteams

Onder leiding van de Deense EHF Mastercoaches Torben van Gogh en Claus Kuno worden er diverse scholingen voor trainers gegeven met thema’s als Motoriek en techniek, Vergroten spelinzicht en creativiteit en Tactische Vaardigheden achter de dekking voor keepers. Het is bekend dat de jeugd in Denemarken technisch en fysiek veel vaardiger is en ook veel meer zelf initiatieven neemt in het spel. Tijdens de theorie bespreken de coaches vooral hoe de kennis in Denemarken toepasbaar zou kunnen zijn in Nederland. Swartjes: “Deze dagen zijn er ook om kennis te delen door scholingen voor trainers te organiseren maar ook de verbinding te zoeken met alle verenigingen die eveneens een belangrijke bijdrage leveren aan de weg van het talent. Daarom bieden wij verenigingen gratis clinics aan voor hun jeugdteams. De Handbaldagen zijn er om elkaar ontmoeten, te inspireren en van elkaar te leren.”

Promotie jongenshandbal

De talenten van Handbalschool Salland komen in actie op verschillende jeugdtoernooien. Er is een clinic voor de D-jeugd van de Sallandse verenigingen onder leiding van de Oranje Dames onder 20. Én jongenshandbal wordt gepromoot door een clinic van de Oranje Heren onder 17. Het Nederlands herenteam is de laatste jaren bezig aan een voortdurende internationale opmars. Mede door goede prestaties van het nationale team hoopt ook Handbalschool Salland dat meer jongens ontdekken wat voor leuke sport handbal is. Jongens uit de regio kunnen zich hiervoor aanmelden.

Wedstrijden Oranje onder 17 en Oranje onder 20

Tijdens de Handbaldagen zijn er ook verschillende wedstrijden te zien. Op dinsdag 27 december om 18.45 uur spelen de Heren Oranje onder 17 tegen de leeftijdsgenoten van onze zuiderburen België. Op woensdag 28 december om 18.15 uur spelen de Heren Oranje onder 17 wederom tegen België. En dan is er op donderdag 29 december om 19.30 uur nog de wedstrijd tussen de Dames Oranje onder 20 tegen het eerste team van PCA Kwiek.

Tickets en aanmelden

Op de site van de Handbalschool Salland vind je het volledige programma van de Handbaldagen 2022. Je kunt daar ook tickets kopen voor de wedstrijden of je aanmelden voor een van de scholingen of clinics.

Foto: Oranje Dames onder 20

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina