Broekland haalt uit, Wesepe wint derby

Ze hadden iets recht te zetten na de in november met 21-18 verloren uitwedstrijd tegen Bentelo 2. En dat lieten de handbalsters van Broekland zaterdagavond merken. De Twentse opponent maakte in de Nijhof Sporthal geen seconde aanspraak op de overwinning. Broekland won met 46-15. Ook Wesepe maakte de pijnlijke nederlaag van enkele maanden terug in Olst goed. Ditmaal was de derby in de Hooiberg een prooi voor de ploeg van coach Dorien Wolterink: 24-29 winst.

Alleen bij 1-2 keek Broekland tegen een achterstand aan, de rest van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. Vooral de zussen Rowy en Yara Tuïnk waren tegen Bentelo 2 op dreef: elk kwam tien keer op het scoringsformulier te staan. Met een ruststand van 24-7 was de wedstrijd na dertig minuten al gespeeld. “Concentratie vasthouden bleek de moeilijkste opdracht,” wisten de Broeklandsen op dat moment. “Vooral in de verdediging werd het moeilijk om deze concentratie vast te houden bij een lang opgebouwde aanval van Bentelo. We blijven scoren en scoren. Dit maakt een eindstand van 46-15 in ons voordeel.”

Broekland blijft door de zege zicht houden op de tweede plek. ESCA, de huidige nummer 2, won zaterdagavond met 25-24 van HVBS en behoudt een punt voorsprong.

Strijd om de Hooiberg

Thuis verloor Wesepe in november de derby tegen Overwetering in de laatste seconden van de wedstrijd met 22-23. Gisteravond speelde de ploeg in dezelfde sporthal de Hooiberg een uitwedstrijd en won dit keer wel: 24-29. Bij rust had Wesepe een voorsprong van 10-12, maar na het wisselen van helften trok Overwetering die stand snel gelijk. De uitploeg was op tijd bij de les en nam al snel het initiatief over. Gedecideerd bouwde de selectie van Dorien Wolterink de voorsprong uit naar een 24-29 eindstand.

Door deze uitslag passeert Wesepe Overwetering op de ranglijst. De Wesepenaren staan nu zevende, Overwetering negende. Beide ploegen hebben nog een overwinning nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. Hekkensluiter OBW won zaterdag het degradatieduel van WHC en is daardoor opgekropen naar plek tien. De nummer twaalf van de hoofdklasse degradeert naar de eerste klasse. De nummer elf speelt nacompetitie om klassenbehoud.

Kampioen Lettele won zonder problemen de negentiende wedstrijd op rij. Thuis werd TVO met 32-16 verslagen. TVO is daardoor de nieuwe rodelantaarndrager.