Anja Lubbers blijft ABS trouw, ook Schalkhaar met zelfde trainer door

Eersteklasser ABS verlengt opnieuw het contract met trainster Anja Lubbers (links op de foto). Dat betekent dat beide partijen voor een vierde seizoen aan elkaar verbonden zijn. Schalkhaar en coach Erik-Jan Koning gaan volgend jaar eveneens met elkaar verder. Koning maakte vorig jaar als trainer de overstap van de jeugd van Schalkhaar naar de damesselectie.

Het bestuur van ABS is erg blij dat de Heetense Anja Lubbers ook volgend seizoen het eerste damesteam traint en coacht: “Er is grote tevredenheid binnen de vereniging over Anja en de samenwerking verloopt prima. Het bestuur vertrouwt erop dat ze er een succesvol seizoen van gaat maken.”

Bennie Hoksbergen blijft de trainer van ABS 2 en ook ABS 3 gaat met dezelfde trainer als dit seizoen verder: Rudi van der Voet. Van der Voet is tevens trainer van de C1.

ABS draait onder Lubbers een prima seizoen in de eerste klasse. Na negentien van de 22 wedstrijden staat de Bathmense ploeg op de vijfde plek.

Genoeg redenen om door te gaan

Erik-Jan Koning heeft tot juni 2024 bijgetekend als coach van Schalkhaar 1. “Alle partijen zijn tevreden over de open samenwerking,” zegt Frans van Oldeniel, voorzitter van het handbalbestuur van Schalkhaar. “De resultaten zijn goed en we zien mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van de damesselectie onder leiding van Erik-Jan.”

Ook Koning ziet genoeg potentie om er een jaar bij aan te plakken: “Ik vond het een leuk en leerzaam jaar. Onze positie is prima, terwijl we ook best wisselvallige wedstrijden hebben gespeeld. Voor mij betekent dit dat er nog ruimte is voor verbetering, bij mij en bij de dames. De dames staan open voor nieuwe ideeën en aanwijzingen. Daarnaast vind ik het een mooie uitdaging om de doorstroming van de jeugd naar de seniorenselectie te versterken. Al met al genoeg redenen om nog een jaar door te gaan.”

Schalkhaar staat op een keurige tweede plek in de tweede klasse, op gepaste afstand van kampioen Kwiek 3.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina