29-09-2018: DFS Arnhem – Lettele (hoofdklasse)

Vorig jaar moesten we het seizoen openen tegen het gedegradeerde Nieuw Heeten. Dit seizoen was het wederom een uit de tweede divisie gedegradeerd team dat de tegenstander was. Deze keer DFS uit Arnhem. Dus Arnhemse tegenstand, wat wil zeggen meer fysiek en minder technisch. Een compacte verdediging en aanvallend veel beweging met snelheid moet gaan leiden tot 2 punten.

In de voorbereiding is er veel gehamerd op de verdediging. Veel verdedigen in ondertal, soms iets verrassend offensief maar vooral de 1 tegen 1 duels, die moeten we allemaal winnen.

We komen weliswaar achter via een break, maar na 4 minuten begint het te lopen. We lopen uit naar 1-4 via onze M&M’s, Milou en Marjolein, de topschutters van de avond en onder aansturing van Ilse, onze onbenoemde kapitein deze wedstrijd met 2 goals. Het gaat niet alleen om de kapitein, maar om het schip en die vaart wel door. Naomi staat sterk te keepen en de dames komen op 3-7.

DFS focust zich op Bianca en juist hierdoor krijgen anderen meer ruimte en dat wordt goed gebruikt. Lettele balt voluit en via 6-12 lopen we uit naar een 7-17 ruststand, de wedstrijd is voorbij. Een wedstrijd die bij rust is gelopen moet je nog wel uitspelen en afspraak was om dezelfde focus te houden en in elk geval ook de tweede helft te winnen.

We denderen gewoon door en komen op 7-22. Mooie uitgespeelde aanvallen met balletjes achter de rug en nu ook achter het hoofd langs omdat Bianca naar de kapper is geweest. DFS probeert nog van alles en dat leidt tot een kleine opleving, er wordt om en om gescoord. 14-28. Ciska heeft de ondankbare taak om breaks te pareren. Ze dwingt een paar slechte schoten af en ranselt er ook eentje uit. De laatste minuten worden opgesierd met totaal 4 goals van onze 17 jarigen, Marjolein en Narelle. Eindstand 21-32.

Publiek, bedankt! Het was genieten en een goede opsteker voor de wedstrijd van volgend weekend tegen Pacelli, in Bathmen om 19.30 uur. Onze eerste thuiswedstrijd en direct al een topwedstrijd. Wees op tijd om uw seizoenskaart te kopen. Die hebt u er zo uit want we willen namelijk elke wedstrijd minimaal zo spelen als deze pot tegen DFS. Tot zaterdag in Bathmen dan maar!

Naomi – Ciska – Bianca 2 – Milou 9 – Ilse 5 – Yara 1 – Jolien 3 – Anouk O 2 – Anouk S 1 – Marjolein 7 – Narelle 2.