27-10-2019: LHC – CVO (1e klasse)

Verslag LHC

Vandaag, zondag 27 oktober 2019, heeft Auto van Ewijk/LHC DS1 tegen CVO DS1 gespeeld. Dit team is vorig jaar kampioen geworden in de tweede klasse en zijn dus nieuw in de eerste klasse. Gezien de punten die zij al binnen hebben gesleept is het een geduchte tegenstander.

De eerste helft moesten beide teams nog op gang komen. Beiden hadden veel balverlies en er werd weinig gescoord. Na tien minuten was de stand dan ook nog maar 2-2. Al gaf dit ook aan dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Auto van Ewijk/LHC had net niet genoeg grip op beide opbouwers van CVO, waardoor zij veel tot scoren kwamen en zelf liet Auto van Ewijk/LHC de kansen missen. De rust was 13-16 in het voordeel van CVO.

In de rust hebben de dames van Auto van Ewijk/LHC de koppen bij elkaar gestoken en besproken waar het beter moest. En dit kwam meer tot zijn recht in de tweede helft. Auto van Ewijk/LHC ging voortvarend van start en binnen 7 minuten stond het op een gelijke stand, 17-17. Er werd sneller omgeschakeld en beter afgemaakt waardoor Auto van Ewijk/LHC steeds vaker aan de goede kant van de score kwam te staan. Met nog 8 minuten te gaan kregen de meiden Auto van Ewijk/LHC vleugels en werd de score uitgebouwd tot de eindstand van 33-27.

Volgende week zaterdagavond spelen de dames van Auto van Ewijk/LHC uit tegen de dames van Heeten. Heeten staat momenteel bovenaan zonder puntverlies. Dus heb je zaterdagavond 2 november 20.15 niets te doen? Kom de dames van Auto van Ewijk/LHC aanmoedigen in Heeten. Ze kunnen de steun van het publiek goed gebruiken!

Verslag CVO

Helaas, het eerste verlies is een feit..

Het zat er een keer aan te komen na een top seizoen vorig jaar en een goede start in de 1e klasse. Vandaag mochten we het opnemen tegen LHC 1.

We waren erg aan elkaar gewaagd. Het ging gelijk op, maar de verdediging van LHC stond erg sterk als een blok te verdedigen. Doordat wij ons toch wisten op te peppen kwamen we terug en gingen we met een voorsprong van 3 punten de rust in.

De start van de tweede helft was slecht. LHC liep makkelijk door onze verdediging heen en wisten meerdere malen het net te vinden. Het moest beter, dat was een feit. Alleen lukte het ons vandaag niet om in ons eigen spel te komen. We bleven de aansluiting houden en bleven knokken. Met nog een aantal minuten op de klok wisten we ons terug te vechten naar een gelijkspel. Op dat moment gaf LHC nog even gas en lukte het hen om een paar keer te scoren. Wat is het zuur en balen we van dit verlies. Eindstand 33-27 👎🏼👎🏼👎🏼

Een wedstrijd waar we van kunnen leren en nu weer de focus naar volgende week!