26-01-2019: ZAP – Voorwaarts (1e divisie)

Na een lange zit van ruim 2 uur in een stampvolle Happybus kwamen de dames van Fit & Fun Voorwaarts en meegereisde supporters aan in Breezand. In het programmaboekje van ZAP stond een warm welkom voor onze supporters, namelijk dat wij één van de leukste supportersgroepen uit het handbal hebben! Dat is toch wel een heel mooi compliment! Vooraf werd ook besproken dat dit een wedstrijd ging worden van de details. ZAP was namelijk in een ‘winning mood’ door de afgelopen wedstrijden volle punten te pakken en waren gebrand om dit vanavond door te zetten. Bovendien zijn beide teams aan elkaar gewaagd en is het voor ons altijd lastig geweest hier te winnen.

In de kleedkamer stond iedereen direct op scherp evenals tijdens de warming-up, iedereen had er zin in. ZAP opende de score en Alineke antwoordde. Al in de openingsfase ging er bij Fit & Fun Voorwaarts het gas erop, via de 2-1 van ZAP werd er door meerdere speelsters van ons de snelle tegenaanval gelopen en stond er na 7,5 minuten een stand van 2-7 op het bord waarop ZAP een time-out inzette. Na deze time-out kwamen zij langzaam maar zeker dichterbij, vooral door hun scherpe afstandsschutters en passeerbewegingen. Ook konden zij soms de cirkel vinden. De rest van de eerste helft ging lang gelijk op totdat ZAP 5 minuten voor tijd op voorsprong kwam met de 13-12 en vervolgens met 15-13 het rustsignaal klonk.

We waren het voor onszelf onnodig spannend aan het maken door foutjes die het tweede deel van de eerste helft voorkwamen, maar winnen was hier zeker mogelijk en dat was de mindset waarmee we de tweede helft van start gingen. Dankzij op snelheid en druk richting doel in de aanval, en goed samenwerken in de dekking kon de aanval van ZAP genoeg geweerd worden en wij gelijk komen tot 17-17. In de zevende minuut namen wij het stokje weer over en stond het 18-19 en 18-20 in ons voordeel. De cirkel werd goed afgeschermd en de ballen werden er tussenuit geprikt, waardoor het bij ZAP in de aanval even niet goed meer liep.

ZAP besloot na een time-out hun 7e veldspeelster in te zetten, iets wat wij al hadden verwacht een keer te gaan gebeuren. Toen de bal daarna geblokt werd en in de handen van Brigitte kwam, werd deze direct naar de overkant gegooid en klonk het signaal voor de 18-21. ZAP kwam door hun extra veldspeelster in de gelegenheid elkaar te lanceren en wist er 20-21 van te maken, maar Fit & Fun Voorwaarts liep toen weer uit. Met nog zo’n 10 minuten spelen stond er een stand van 21-25 op het bord en het publiek ging los. Maar, ZAP gaf absoluut niet op en kwam weer terug tot 1 doelpunt verschil dankzij hun opbouwschutters.

Nog 3,5 minuten te gaan met 27-28 op het bord en het was het ongelofelijk spannend, en ook tijd voor een time-out. Ellen wist de bal te veroveren en voor haar tweede keer in een leeg doel te scoren, dit was een hele belangrijke. 1 minuut voor tijd maakte ZAP wederom de aansluitingstreffer en konden wij nogmaals in de aanval die werd opgezet, maar de kans bleef onbenut. ZAP ging op de break-out, maar daar zat een hand van ons tussen evenals kregen wij een vrije bal mee. ZAP ging offensief en voor Fit & Fun Voorwaarts was het zaak om slim de tijd vol te spelen en wellicht nog tot een treffer te komen. Alineke speelde de bal op Sharin die terwijl in duel met een speelster van ZAP richting doel ging, en daar vanaf de linkerhoek de 28-30 wist te scoren. Dit was de eindstand, en de ontlading was groot bij zowel het team als de supporters. Een zwaarbevochten wedstrijd, en de punten gingen mee de bus in naar Twello!

Iedereen super bedankt voor alle support, dit was echt geweldig! Helaas was dit de laatste wedstrijd van dit seizoen voor Sharin, zij gaat voor haar studie naar Praag. Wij zullen haar missen zowel in het veld als daarbuiten, wensen haar heel veel succes, zien haar hopelijk snel weer terug voor een mooi feestje en hopelijk volgend seizoen!

Aankomende zaterdag 2 februari spelen wij thuis tegen BFC, de uitwedstrijd was doelpuntrijk en we hebben wederom de steun weer hard nodig dus kom allemaal om 20:00u naar de Jachtlust en laat van je horen!