23-11-2019: Wesepe – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Zaterdag 23 november stond de wedstrijd om de Hooiberg op het programma. Wesepe-Overwetering. Dit is altijd een spannende wedstrijd. Maakt niet uit waar beide ploegen op de ranglijst staan, elke keer weten we het weer spannend te maken. Met de wedstrijd van vorige week nog in ons achterhoofd, hebben we deze week weer goed getraind om tegen Wesepe te vlammen.

Voor Eline Schutte was een weekje te kort om volledig te herstellen dus die moest zich helaas melden bij de rest van de geblesseerde speelsters op de tribune. Wel positief om even te benoemen: Lisa Overweg is op de weg terug. Zij mag van de fysio voorzichtig aan weer beginnen met hardlopen. Ella van Breukelen heeft van de week ook weer een bal aangeraakt. Weliswaar kleine stapjes, maar steeds dichterbij de comeback. Shana Nijboer zit nog altijd midden in een langzaam lopend herstelproces van haar elleboog/ schouder. Het gaat steeds beter, maar ook dit heeft tijd nodig. Fenna Nijland en Moniek Bos van de A1 spelen vanaf nu elke wedstrijd mee. Zij vervangen de geblesseerde speelster en krijgen op deze manier de kans om te laten dat ze dames 1 waardig zijn. En we mogen wel zeggen dat dit tot nu toe aardig goed lukt!

Nou, weer terug naar wedstrijd! Frank heeft tijdens de voorbespreking ons duidelijk gemaakt dat we vanavond als team moeten handballen. Als we allemaal op eigen eilandjes gaan spelen, gaan we het niet redden tegen Wesepe. Iedereen heeft zijn kwaliteiten, maar moeten dit wel laten zien.

Een voor ons bekend scheidsrechterkoppel fluit de wedstrijd aan. De spanning spat er vanaf en je ziet dat beide ploegen gebrand zijn op de overwinning. Wesepe gaat er in eerste instantie met een voorsprong vandoor. Na 10 minuten gespeeld te hebben staat het 4-2 voor Wesepe. Vier tegendoelpunten is niet slecht, maar zelf maar 2 scoren is te weinig. Veel schoten kwamen op de paal terecht. Te scherp… Ook niet goed!

Langzamerhand komen we wat dichterbij. Wesepe scoort niet maar wij wel. Dit dankzij onze verdediging wat steeds beter ging staan en Bianca wat steeds meer in haar wedstrijd kwam. Helaas lukt het ons nog niet om het goede spel vast te houden. We komen even in een dipje. Wesepe komt op een 8-6 voorsprong met nog 3 minuten voor de rust. De drie minuten hebben we wisselvallig uit gespeeld. We komen tot gelijke stand 8-8, wat uiteraard goed is! Jammer genoeg lukt het ons niet om het helemaal goed uit te spelen en verliezen de bal in de aanval. Wesepe komt in de laatste minuut voor der rust op een voorsprong van 9-8. Met deze ruststand gaan we de kleedkamer in.

Zoals elke week is het afwachten hoe wij uit de kleedkamer komen. Dit keer goed! Wesepe mocht de aanval openen, maar wij onderscheppen de bal en scoren door een snelle tegenaanval in te zetten. 9-9. Altijd fijn een gelijke stand ipv een achterstand. Erop is gelukt, nu is het zaak om erover te gaan! Wesepe krijgt een twee minuten tijdstraf. Je zou denken, in overtal moet het spel een stuk makkelijker worden. In de aanval lukte het ons ook om te scoren, maar op de één of andere manier lukte het Wesepe ook om te scoren. De volledige scherpte was bij ons nog niet aanwezig wat resulteerde in een 12-12 tussenstand.

Beide ploegen spelen wat wisselvallig. Goed spel wordt afgewisseld met slordig spel. Beide ploegen proberen op snelheid te spelen. De snelle bal naar onze eerste lijn speelsters werden geregeld gespeeld. Niet alle ballen kwamen aan. Het is wel leuk om te zien dat ons oude snelle spel langzamerhand weer terug in de ploeg komt. Daar stond Overwetering namelijk jaren geleden wel bekend om.

Gedurende de tweede helft zag je dat het zelfvertrouwen in de ploeg kwam. We speelden als team. Wissels werden ingezet, we liepen voor elkaar en de bal kwam eindelijk in het netje ipv op de paal. We kwamen vier doelpunten los. 14-18 voor ons. Heerlijke stand. Wederom lukt het ons niet om dit niveau vast te houden. Ook de twee helft kent een fase waarin we ons spel even kwijt zijn. Met vier doelpunten voor kun je je dat permitteren.. toch?

De dekking stond wisselvallig. Aantal één tegen één duels werden door ons niet goed verdedigd en Wesepe kwam gevaarlijk dichtbij. Zo stond je met vier doelpunten voor en zo stond het opeens 19-20. A- speelster Moniek Bos zat lekker in de wedstrijd. Zij heeft een aantal keren van de rechterhoek weten te scoren. Nog 4,5 minuut op de klok met een stand van 21-21. Ik denk dat iedereen die op de tribune deze wedstrijd heeft gekeken, de spanning voelde. Eén fout kon al genoeg zijn voor een nederlaag. Een nederlaag die wij er niet bij konden hebben.

Wesepe wist te scoren en we stonden sinds een lange tijd weer achter. 22-21. Waar wij eerder de koppies lieten hangen, pepten we elkaar juist nu op. Met 1:24 op de klok kwamen we weer tot een gelijke stand: 22-22. Wesepe mocht nog in de aanval, maar Bianca heeft ons weten te redden door de bal uit het goal te houden. Voor de laatste keer mochten wij in de aanval. Het was wel duidelijk, handbal hoeft niet moeilijk te zijn. Roos ging de één tegen één aan en vond de vrije ruimte. Ze manoeuvreerde zich door de dekking van Wesepe en scoorde de 22-23. Wat was dit doelpunt fijn zeg! Heerlijk!!

Het was nog even spannend, want Roos bleef geblesseerd op de grond liggen terwijl Wesepe nog snel in de tegenaanval mocht. Het scheidsrechterkoppel liet de wedstrijd niet stil liggen, waar wij het uiteraard niet mee eens waren. Helaas voor Wesepe was er te weinig tijd om daadwerkelijk een goede aanval op te zetten dus daarmee was de wedstrijd beslist. Eindstand 22-23 in het voordeel van ons. Wat een heerlijke overwinning. De derby is altijd leuk om te handballen, maar als je de wedstrijd dan ook nog zo mag winnen is dat helemaal fijn!

Complimenten aan het hele team. Vanavond heeft iedereen laten zien welke kwaliteiten we individueel en als team hebben. Hopelijk hebben we met deze overwinning een duidelijk signaal naar buiten gebracht met dat wij zeker hoofdklassewaardig  zijn!

Dankzij deze overwinning stijgen we één plekje naar boven. Volgende week moeten we thuis tegen HVBS. Zij staan met twee punten meer op plek 5. Stel we winnen, kan het maar zo zijn dat we nog meer plekken stijgen. Tussen plek 4 en plek 10 zitten namelijk maar 2 punten verschil dus één wedstrijd kan daar al verandering in brengen.

Supporters bedankt voor jullie gejuich en aanmoediging. Hopelijk zien we jullie volgende week weer op de tribune om 19:00 tegen HVBS.