23-11-2019: PSV – Kwiek (1e divisie)

Verslag Kwiek

De afgelopen week hebben we hard, tactisch en met veel plezier naar deze wedstrijd toe getraind. PSV stond weliswaar vijfde, maar de verschillen onderling tussen de nummer 2-3-4 en 5 zijn klein. We wisten dat we deze ploeg niet moesten onderschatten. Na een lange busreis, de teambespreking en de warming-up werd het eerste fluitsignaal van de wedstrijd gegeven.

Hierna volgde een rommelige eerste helft, waarin de dekking soms niet genoeg communiceerde en de cirkel vrij spel had. In de aanval lukte het af en toe om een mooie tegenaanval te lopen. We wisten gelukkig een voorsprong te maken en sloten de eerste helft af met een 10-18 ruststand.

Het was duidelijk gemaakt in de rust dat we vooral ons eigen snelle spelletje moesten blijven spelen. Helaas lieten we ons meeslepen in het spel van PSV en waren de eerste twintig minuten van de tweede helft van onze kant niet op ons eigen niveau. Hierdoor kon PSV terugkomen tot een stand van 20-23. PSV vocht zich bijna letterlijk naar de punten en verdedigden erg hard. Hierdoor kregen wij veel penalty’s mee, helaas wisten wij niet alles te benutten. Tijdens de time-out werd duidelijk vertelt dat het gas er op moest, een stukje focus ontbrak en dat we samen moesten werken in de dekking. We konden ons eigen handbalspelletje weer oppakken en liepen zo in de laatste tien minuten uit tot de eindstand van 22-31. Wij konden de wedstrijd gelukkig met een goed gevoel afsluiten.

Wij weten waar we aan moeten werken voor de thuiswedstrijd tegen fortissimo die momenteel vierde staat, maar op zondag 24 november nog kan spelen om de gedeelde tweede plek. Volgende week is de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Wij zijn erop gebrand om de de ongeslagen reeks, ook die wedstrijd voort te zetten.