2024-05-11: Achilles – Rapiditas (1e divisie)

Verslag Achilles

FilterCare Achilles Heren 1 pakt net niet de winst, zwaait wel drie iconen van de handbalsport uit.

FilterCare Achilles Heren 1 – Rapiditas Heren 1, Eindstand 24-26     ( 13-13)

Zaterdagavond was het dan zover, de laatste in een rij van dertig competitieduels in het debuut jaar in de 1e divisie. Voordat het zover was, stond eerst nog een middagje beachen op het door FilterCare Achilles georganiseerde Beachhandbal toernooi. De wedstrijd ging voor beide teams vooral om prestige omdat de uitslag weinig meer zal veranderen in de eindklassering voor beide teams. Van meet af aan liet FilterCare Achilles zien om deze laatste wedstrijd winnend te willen afsluiten. Geen hoogstaand handbal maar wel veel passie en strijdlust en beleving zorgde voor een mooi gelijk opgaande eerste helft dat gekenmerkt werd door gelijke standen zoals 3-3, 6-6, 8-8,10-10,12-12 en een 13-13 ruststand. In deze fase hadden we met iets meer scherpte en geduld bij de scheidsrechters een grote voorsprong kunnen afdwingen.

Na de onderbreking kwam FilterCare met veel vertrouwen uit de kleedkamer en nam het na doelpunten van Freek Gielen en Rick Tingen een 17-15 voorsprong. Rapiditas schakelde nog een tandje bij en wist het gat al weer snel te dichten tot 17-17. Daar waar in de 1e helft weinig gestraft werd, vielen de tijdelijke uitsluitingen nu veelvuldig waardoor FilterCare langdurig in het ondertal op het speelveld stond. Rapiditas profiteerde hiervan en liep uit naar een 18-22 voorsprong. Nog één keer haalde FilterCare Achilles alles uit de kast en wist met kunt en vliegwerk weer tot een gelijke stand te komen van 24-24. Door deze krachtinspanning liep FilterCare Achilles toch tegen een paar goed uitgespeelde snelle omschakelingen van Rapiditas aan waardoor zij aan het langste eind trokken en met een 24-26 winst de 2 punten mee naar Weert namen.

Na de eindbegroeting werd voor het aanwezige publiek afscheid genomen van drie toppers uit dit team. Na jaren lange inzet op het hoogste niveau bij FilterCare Achilles is het om diverse redenen mooie geweest voor Rens van Kregten, Timo Jonker en Rob Wiegman. Echte Achilles mensen met een groot hart voor deze club. Tevens was het de laatste wedstrijd voor trainer/coach Tonio van Rhee die met een voldaan en tevreden gevoel afscheid genomen heeft.

Doelpunten: Rick Tingen 6, Freek Gielen 5, Tyrone van Dalen 3, Lars Idema 2, Aldin Kornegoor 2, Rick Stubbe 2, Jason de Vries 2, Timo Jonker, Guido Pluim.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina