2024-04-06: Haarle – ABS (1e klasse)

Verslag Haarle

De laatste thuiswedstrijd!

ABS kon de punten goed gebruiken voor een eventueel kampioenschap, maar 100% Haarle is een sportief team, maar geeft geen punt meer weg!

Helaas begon deze avond wat minder. Onze keepster Lisanne was ziek. Extra zuur omdat Lisanne (na een lange handbalcarrière) volgend seizoen stopt en we vandaag thuis nog hadden kunnen genieten van haar mooie acties!

Flitsend gingen we van start. ABS had dezelfde planning, met als resultaat dat er in de eerste 10 minuten nog maar 1 goal was gevallen. Beide keepers zaten er direct lekker in dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Onze krachtige dekking stond goed, concepten liepen volgens plan en de overwinningssfeer werd (eigenlijk tijdens de training al) strak neergezet. ABS vocht zich terug, maar we konden de kleine voorsprong de gehele wedstrijd volhouden.

Publiek van beide teams waren goed vertegenwoordigd en zorgde voor extra jus over de wedstrijd. In de rust was het 11-8 en we sloten af met 23-19.

De avond begon bij het stilstaan van het overlijden van Edmond Geers, een van onze sponsoren. Maar we konden de avond afsluiten met mooie woorden voor Lisanne i.v.m. haar afscheid en voor de trainsters die na het vertrek van de hoofdtrainer halverwege het seizoen, het team onder hun hoede hebben genomen om er een goed seizoen van te maken.

Kortom iedereen heeft van een enerverende, eerlijke en sportieve wedstrijd kunnen genieten!

Volgende week onze laatste competitiewedstrijd tegen CVO in Vaassen.

Verslag 1 ABS

Tja……. Wat moeten we erover zeggen. We verliezen vandaag (terecht) met 23-19 van Haarle DS1. Ontzettend balen want bij een overwinning hadden we de koppositie kunnen overnemen… Want ook koploper Kwiek 3 verliest met ruime cijfers van Artemis (28-16). We houden het spannend zullen we maar zeggen…

Met nog één wedstrijd te gaan valt volgende week zondag de beslissing. Koploper Kwiek 3 speelt om 12.00 uur een thuiswedstrijd tegen Huissen DS1. Wij spelen om 12:30 uur een thuiswedstrijd: de derby tegen Holten. We gaan er echt alles aan doen om de twee punten in Bathmen te houden. Het kampioenschap is nog steeds in zicht… Als we zelf winnen en Kwiek verliest of gelijk speelt. Een hele spannende ontknoping

Dus noteer het vast in de agenda: zondag 14 april 12.30 uur ABS DS1 – HV Holten DS1

Verslag 2 ABS

ABS nog steeds kans op kampioenschap ondanks nederlaag tegen Haarle

Dames 1 speelde zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen nummer 7 Haarle. Thuis werd in december 2023 gelijkgespeeld: 27-27. Met de wetenschap dat koploper Kwiek 3 uit tegen nummer 3 Artemis uit Doetinchem moest aantreden was er deze avond maar 1 opdracht: winnen.

Na betaling van € 3,50 entree (kunnen we dit niet afschaffen?) werd duidelijk dat ABS een belangrijke wedstrijd speelde. Dames 1 werd massaal ondersteund door een grote supportschare, waarvoor hulde. Dat er spanning op deze wedstrijd stond was wel duidelijk, want in de eerste 5 minuten werd er door beide teams niet gescoord. ABS opende daarna weliswaar de score, maar het werd meteen duidelijk dat Haarle in goede vorm stak. Via 3-3, 5-4 en 9-7 werd de rust bereikt met 11-8.

Het was duidelijk dat er de 2e helft het bekende tandje bij moest. Eerst bleef de marge nagenoeg hetzelfde: van 16-12 ging de stand naar 17-14 na 45 minuten speeltijd. Toen brak een goede periode van Dames 1 aan. Er werd goed druk gezet en Haarle wankelde: 17-16. Zal het dan toch nog goedkomen? De kans op de gelijkmaker werd helaas gemist door uitstekend optreden van de uitblinkende keepster van Haarle. Toen ook nog twee 7-meters werden gemist was het over en uit. Via 20-16 liep Haarle uit naar een verdiende 23-19.

Weg kampioenschap? Toch niet. Het goede nieuws kwam uit de Achterhoek. Koploper Kwiek 3 liep tegen een forse nederlaag op, 28-16, en kon de druk dus ook niet aan. Komende zondag valt de beslissing waarbij Kwiek de beste papieren heeft. De voorsprong op ABS is echter minimaal: slechts één punt. In eigen huis kan Kwiek het afmaken tegen Huissen, de nummer tien van de ranglijst. De aanvang van deze wedstrijd is om 12.00 uur. Een halfuur later speelt ABS thuis de derby tegen HV Holten, de nummer elf. Dames 1 moet zelf winnen en hopen op nog een uitglijder van de koploper. Mocht dat het geval zijn, dan sleept ABS de titel alsnog binnen en wordt het ongetwijfeld een groot feest. Uiteraard wil iedereen deze apotheose zelf meemaken in thuishaven De Uutvlog. Kom kijken en moedig Dames 1 aan naar de zege en wie weet naar het kampioenschap.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina