2024-03-16: Hurry Up/E&O 2 – Achilles (1e divisie)

Verslag Achilles

De zegekar van FilterCare Achilles dendert voort.

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur was iedereen er klaar voor, een mooie wedstrijd vroeg op de avond en een beperkte reisafstand met de spelersbus. Na aankomst in sporthal De Eendracht in Zwartemeer nog snel een bekertje koffie en op naar de kleedruimte. Gezien de posities op de ranglijst en de belangen voor beide teams beloofde het een mooi duel te gaan worden.

Hurry Up / E&O stond met een versterkt team aan de afworp en zal er alles aan doen om dit seizoen niet in de problemen om handhaving in de eerste Divisie te garanderen. Door enkele blessures was de teambezetting aan de kant van FilterCare Achilles niet maximaal en hierdoor moest en wilde iedereen dat stapje extra zetten.

De toon was gezet en van meet af aan stond FilterCare Achilles aan de leiding. Vanuit de goed functioneren dekking werden slimme aanvalspatronen opgezet door Tyrone van Dalen en kon FilterCare Achilles uitlopen naar 1-3 en 3-7. Hurry Up / E&O zette al snel een eerste time-out om de spelers weer bij de les te krijgen. Het vertrouwen aan de kant van FilterCare Achilles was groot maar ook Hurry Up / E&O wist een aantal doelpunten op rij te scoren via een “reus” van een cirkelspeler. Mede door wederom schitterend keepers werk van Rens van Kregten werden er vele pogingen tot scoren verhinderd.

De opmars van Hurry Up / E&O zette voort en bij een 10-11 tussenstand was het aan de zijde van FilterCare Achilles tijd om een korte break te nemen en om enkele zaken te herstellen. Cirkelspeler Rob Wiegman was 2 keer op rij effectief en Maik van der Meer wist via 2 7-meters een 10-15 voorsprong op het bord te zetten. De laatste fase van de eerste helft was het toch weer Hurry Up / E&O en wist het een 13-15 ruststand te noteren.

In de rust werden nogmaals de afspraken in de dekking goed doorgenomen en spoorde trainer/coach Tonio van Rhee zijn ploeg aan om vooral aanvallend meer lef te tonen. Mede door de wil bij beide ploegen om voor de winst te gaan werd er op het scherpst van de snede gestreden, waardoor de scheidrechters ook aan de bak moesten. Mede door de tijdelijke uitsluitingen en bestraffingen bleef het een fysiek pittig maar ook een fair duel.

De stand bleef dicht bij elkaar maar gedurende de gehele wedstrijd was het FilterCare Achilles dat aan de goede zijde van de score stond. Via tussenstanden van 14-17 , 17-19 en 20-22 bleef het een spannende strijd. Zowel verdedigend als aanvallend was Maik van der Meer weer op dreef en was het keeper Rens van Kregten die op het moment dat Hurry Up / E&O vanwege een tijdelijke uitsluiting zonder keeper speelde het doel van de tegenstander wist te vinden.

Bij 22-25 met nog enkele minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld te zijn echter Hurry Up / E&O wilde nog van geen opgeven weten. Een tactisch spel met time-outs en wisseling in aanval en dekking hield FilterCare Achilles op de been. Bij een 25-25 stand was het wederom Maik van der Meer die op beheerste wijze een dik verdiende 7 meterworp wist te benutten waardoor de eindstand van 25-26 werd behaald. In deze fase had de winst beide kanten op kunnen vallen, maar Tonio van Rhee vond dat gezien het score verloop over de gehele de 2 punten dik verdiend mee naar Apeldoorn zijn gegaan.

A.s zaterdag ontvangen wij om 20.45 uur Simons/ HV Artemis ’15 uit Doetinchem in de Mheenhal te Apeldoorn.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina