2024-03-09: Achilles – DWS (1e divisie)

Verslag Achilles

Zaterdagavond voor het eerst een vroege aanvangstijd ( 19.15 uur ) voor heren 1. Na de nodige vertraging omdat de tegenstanders geen reserveshirts hadden, werd door DWS gespeeld in de met hoge spoed opgehaalde reserveshirts van FilterCare Achilles. Gezien de posities van beide ploegen op de ranglijst beloofde het op voorhand een pittig duel te worden. Het in grote getale aanwezige thuispubliek was er ook klaar voor en de sfeer werd met de nodige muzikale ondersteuning heerlijk opgezweept.

DWS nam na enkele op en neer gaande aanvallen brutaal met 0-1 de leiding. Dit was uiteindelijk ook de enige keer in deze wedstrijd dat FilterCare Achilles tegen een achterstand aankeek. FilterCare Achilles heeft in de eerste helft alles uit de kast moeten halen om DWS achter zich te houden. Het score verloop was grillig even als menige beslissing van het scheidsrechters koppel. Met de nodige bestraffingen en tijdelijke uitsluitingen werd geprobeerd om de wedstrijd in de hand te houden. Guido Pluim was hiervan de dupe en werd volledig onnodig met een rode kaart naar de tribune gestuurd.

Na tussenstanden van 5-3 en 10-7 gebruikte Tonio van Rhee bij 11-10 een time-out om zijn spelersgroep weer bij de les te krijgen. Dit pakte goed uit door goede scores van Luuk en Jason en Maik waardoor er weer een marge van 14-10 op het scorebord stond. In een zeer rommelige laatste fase van de eerste helft was het DWS die zich zeker niet verslagen achtte en kwam sterk terug tot een 14-13 ruststand.

In de rust werd vooral gewerkt aan de mentale weerbaarheid en de discipline om de tweede helft weer een nieuwe start te maken en alle energie in het handballen te stoppen. Deze boodschap werd goed opgepakt en met 2 doelpunten op rij werd de intentie van FilterCare Achilles duidelijk gemaakt. Een tweede helft waarin beide ploegen lieten zien erg aan elkaar gewaagd te zijn. Halverwege de tweede helft wist DWS nog één keer terug te komen tot 22-21. De sterke verdediging was wederom een breekpunt voor de aanvallers van DWS.

Aan de zijde van FilterCare Achilles was vandaag Rick Tingen met 8 doelpunten mede bepalend voor deze overwinning.  Op een zeer volwassen manier werd de wedstrijd aanvallend onder aanleiding van Tyrone van Dalen en Maik van der Meer steeds meer naar de hand gezet en bleek DWS niet bij machte om de weerstand van FilterCare Achilles te breken.

Na afloop was Trainer/coach Tonio van Rhee zeer tevreden met een derde overwinning op rij. Het gehele team heeft alles gegeven en een dik verdiende overwinning behaald. Gelukkig hebben we geen blessures opgelopen en kunnen we ons de komende week weer voltallig richten op de uitwedstrijd tegen Hurry Up/E&O heren 2.

Doelpunten: Rick Tingen 8, Maik van der Meer 6, Tyrone van Dalen 4, Timo Jonker 4, Lars Idema 3, Luuk Groenewoud 2, Jason de Vries 2, Morris Kippers, Rob Wiegman.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina