2024-02-03: HCL – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

ABS wint eenvoudig van HCL en houdt koploper in zicht

Dames 1 speelde zaterdagavond uit tegen de Handbal Liemers Combinatie (HCL) in Duiven. De nummer 7 van de ranglijst zou in principe geen probleem mogen zijn, maar niets is zeker in deze eerste klasse.

ABS begon voortvarend en had na 2 minuten al een 0-3 voorsprong. Zou het gewoon eens een makkelijke overwinning zonder de spanning van de afgelopen weken? Helaas niet, want HCL komt geleidelijk aan steeds beter in de wedstrijd en vecht zich terug in de wedstrijd: 5-5. Weer een tussensprintje van Dames 1 naar 5-8, maar er is meteen weer een reactie van de tegenstander: 9-9. De niet geheel fitte aanvoerster Hilde in ’t Hof neemt samen met penaltykiller Romy van Zijl de ploeg op sleeptouw, via 9-13 wordt de geruststellende ruststand van 10-18 bereikt.

Aangezien het doelsaldo ook nog van belang kan zijn in de strijd om het kampioenschap, is het zaak om in 2e helft ook het doelsaldo in het achterhoofd te houden. Via 11-20 loopt ABS verder uit naar 13-24, mede door enkele prima goals van Kim Meijerhof. Echt een wedstrijd wordt het natuurlijk niet meer en uiteindelijk is de marge na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter 12 goals: 19-31.

Hiermee wordt koploper Kwiek 3 onder druk gezet, maar deze maakt op zondag helaas geen fout tegen CVO, 28-24, en houden hiermee de marge van 2 punten intact. Na 2 handballoze weekenden speelt Dames 1 op zondag 25 februari de thuiswedstrijd tegen de nog puntloze studenten uit Nijmegen van Ha-STU. Deze wedstrijd is om 12.30 uur in thuishaven De Uutvlog, aanvang 12.30 uur. Alle support is van harte welkom

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina