2024-02-03: BFC 2 – Achilles (1e divisie)

Verslag Achilles

Zaterdagavond stonden wij in Beek tegenover een zeker niet te onderschatten tegenstander. BFC staat lager op de ranglijst, maar er is een groot verschil in uitslagen bij thuis of uitwedstrijden. De thuiswedstrijd werd destijds met 38-29 een duidelijke overwinning. De gehele eerste helft kenmerkte zich door een gelijk opgaande strijd. Waarbij Achilles na een tussenstand van 6-6 toch een gaatje kon slaan naar 7-10. De kracht en snelheid bij BFC werd opgevoerd en de ruime selectie werd ingezet om tot een 14-14 ruststand te komen.

In de rust werd vooral gehamerd om de inkomende opbouwspelers eerder te verdedigen en ze minder vrije afronding kansen te bieden. Het scheidsrechters koppel had de handen vol om alles in goede banen te leiden wat zich kenmerkte in een groot aantal gegeven 7 meterworpen en de nodige uitsluitingen. Het beeld van de 2e helft was nagenoeg identiek aan de 1e helft, een gelijk opgaande strijd met tussenstanden van 16-18 naar 20-20 en 23-23. In de eindfase van de wedstrijd trok BFC 2 aan het langste eind en wist met een 27-24 de broodnodige punten in Beek te houden. Aan inzet en strijd heeft het vandaag echt niet gelegen, op dit niveau bepalen enkele details de wedstrijd en daar moeten wij zelf scherper op zijn.

De komende twee weken zijn er voor ons geen wedstrijden maar op 24 februari spelen we een thuiswedstrijd tegen Houten heren 2. 

Doelpuntenmakers:
Maik van der Meer 10
Lars Idema 1
Aldin Kornegoor 3
Jason de Vries 1
Rob Wiegman 3
Freek Gielen 3
Tyrone van Dalen 3

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina