2024-01-28: DOS – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag DOS

De 2e en laatste wedstrijd van het seizoen met hars. Tot onze eigen verbazing wonnen we de 1e wedstrijd bij SVBO en dat gaf toch enige hoop op een leuke wedstrijd waarbij we mee zouden doen om de winst. Helaas was het vandaag niet zo. Vanaf het begin maakten we teveel afspeelfouten waardoor we moeilijk in ons spel kwamen. DOS nam al snel een voorsprong. We kwamen gewoon niet lekker in ons spel en waren te druk bezig met overspelen waardoor we te weinig doelgericht tot afronding kwamen. En deden we dit wel, dan kwamen de schoten vaak niet op de plek waar we mikten. Na een omzetting naar een offensievere dekking kwam DOS wat moeilijker tot scoren en bleek dat ook zij regelmatig in de afspeel problemen kwamen. Gevolg was een enorm slordige wedstrijd waarbij we voor rust nog net wat dichterbij kwamen. 11 – 7 is niet best, maar er is nog niets verloren.

Na de rust kwam er nog wat extra plak bij en kwamen we er niet meer aan te pas. De eerste 20 minuten lukte nagenoeg niets. Frustrerend als de bal niet doet wat je wil. DOS liep eenvoudig uit, omdat ze wel af en toe het net wisten te vinden. Op het einde wisten we nog 4x te scoren en met een 20-11 nederlaag kwam er gelukkig een einde aan een sportieve maar vervelende wedstrijd. Noemenswaardig zijn de sterke partij van Kyara op goal en de hulp van Eline op de opbouwrij.

Het blijft een wonder waarom hier met hars gespeeld wordt. Bij ons, maar ook bij veel speelsters van DOS zorgt het zoveel technische fouten dat het niet bepaald genieten is voor het publiek en de spelers op het veld. Maar goed, terecht verloren en niet meer over nadenken. Nog 8 wedstrijden met gelijke omstandigheden, waarin we kunnen laten zien dat we echt wel een bal over 5 meter over kunnen gooien 😉

Volgende week Unitas, de nummer 2, van de competitie op bezoek in Olst. Uit verloren we, maar maakten we het ze erg lastig. Dat gaan we nu natuurlijk weer proberen om ditmaal de punten bij ons te houden.

Moniek 5
Fenna 2
Romee 2
Emy 1
Iris Steerneman 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina