2024-01-27: Achilles – Hellas 2 (1e divisie)

Verslag Achilles

Achilles pareert misstap van vorige week en behaalt klinkende overwinning

Zaterdagavond konden de heren na de zeperd van vorige week aan het thuispubliek laten zien waartoe ze in staat zijn. Tegenstander Broekhuyzen/Hellas uit Den Haag, dat op de ranglijst 1 punt achter Achilles stond, moest thuis verslagen worden. De heenwedstrijd werd destijds met 25-23 verloren. Het team wilde er alles aan doen om de misstap van vorige week recht te zetten.

Na een snelle tegenaanval scoorde Aldin Kornegoor de 1-0 waarna Hellas liet blijken ook voor de volle winst naar Apeldoorn te zijn gekomen en liep snel uit naar 1-4. Na 8 minuten was de stand weer 4-4 en kreeg Achilles meer grip op het spel van Hellas. De eerste helft kenmerkte zich in een redelijk gelijk opgaande strijd waarbij Achilles een kleine voorsprong kon behouden. Via tussenstanden 7-7 en 11-9 werd na dertig minuten met een 14 – 13 ruststand de kleedkamer opgezocht.

Tijdens de onderbreking werd er vooral op gehamerd om verdedigend meer energie te leveren en aanvallend met meer beweging te durven spelen. Die boodschap werd voortvarend opgepakt en na 10 minuten in de 2e helft had Achilles met 20-15 een gat geslagen. De rust en vertrouwen die het team uitstraalde was goed om te ervaren. Het verdedigend midden blok met Maik en Timo stond heel goed waardoor Hellas moeilijk tot scoren kwam. De vele 7 meters van Hellas hield de ploeg op de been. Rens Kregten wist met een aantal goed stops onze snelle tegenaanval regelmatig in te leiden waardoor Aldin Kornegoor en Lars Idema de stand goed deed oplopen.

Na afloop keek trainer/coach Tonio van Rhee met plezier terug op het behaalde resultaat en op de positieve teamspirit die vandaag heel bepalend was. Als het team deze focus en inzet vast weet te houden kunnen we de komende weken nog een aantal mooie wedstrijden op de mat leggen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BFC -2 uit Beek op het programma.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina