2023-12-10: ABS – Haarle (1e klasse)

Verslag ABS

ABS geeft ruime voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen Haarle

Dames 1 speelde tegen de nummer 9 van de ranglijst maar traditioneel is Haarle altijd een lastige tegenstander voor Dames 1. In de eerste helft ging de strijd lang gelijk op met tussenstanden van 7-8 en 12-10. Maud in ’t Hof had het in deze helft op haar heupen en scoorde een aantal fraaie goals vanuit de break. Geleidelijk aan nam ABS afstand van Haarle. Dit resulteerde in een ruststand van 17-13.     

De voorsprong van 4 doelpunten, en zelfs een keer 5 doelpunten, bleef ook in het begin van de tweede helft in stand: 20-16. Haarle gaf zich echter nog niet gewonnen en speelde erg fanatiek. Ook vanaf de bank en vanaf de tribune werd Haarle luidruchtig aangemoedigd. Het aanvalsspel van ABS werd wat minder gevarieerd, maar toch wist ABS steeds een kleine voorsprong vast te houden: 21-19 en 23-21. Met nog 7 minuten te spelen was de voorsprong nog steeds 2 doelpunten: 25-23, maar 4 minuten later was het gelijk: 25-25. Haarle leek in een flow te zitten. Zou ABS punten gaan morsen? Met nog een kleine minuut te gaan was de stand 27-27 met Dames 1 in balbezit. De tijd rustig volspelen en vlak voor tijd toeslaan was de opdracht. Helaas miste ABS vlak voor tijd en Haarle kreeg enkele seconden voor tijd nog een kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Ook dat lukte niet en uiteindelijk was 27-27 een terechte eindstand.    

Door dit eerste gelijke spel van het seizoen komt ABS op 13 punten uit 10 wedstrijden. Dit levert op dit moment een 3e plaats op. Aanstaande zondag speelt Dames 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan staat de derby tegen Holten, de nummer 11 van de ranglijst, op het programma. De wedstrijd begint om 13.20 uur in sporthal ’t Mossink.   

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina