2023-11-19: VVW – Broekland (2e divisie)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Na een aantal verliespartijen, waren we wel weer toe aan winst. Maar kunnen ze dat ook op een regenachtige zondag in Wervershoof? Antwoord: nee.

De zondagmorgen begon in de mooie VIP-bus. De ene pakte de schoolboeken erbij, de ander besprak de politiek. Het was een rustige heenreis. Eenmaal aangekomen in Wervershoof was het tijd om de beentjes te strekken met een blokje om om de sporthal. Lekker cultuur snuiven.

We moesten het vandaag zonder Carlien, Lauri, Isabel en Sharon doen. Met een mager gevulde bank wisten we dat dit nog wel eens een zware zondag kon worden. Voor ons publiek van 2 man sterk (Lianne’s broer + de buschauffeur), maar met onze trouwe supporters thuis voor de radio (want er was live verslag) begonnen we aan de strijd. We kwamen wat traag op gang, na de 1-1 van Merel werd het 3-1. Toch vonden we dit keer redelijk op tijd het gaspedaal: Maud, Yara, Lieke: 3-4. Dekking: prima, aanval: prima. Ciska pakte een penal, ook prima. Toch wist Quintes een voorsprong te pakken: 9-6. Hier waren we het niet mee eens en via een aantal snelle tegenaanvallen maakten we er 10-12 van. Quintes doet nog wat terug: 12-12 ruststand. Opmerkelijk in de 1e helft: Merel werd flink gevloerd in de break (had rood mogen zijn), Yara kreeg een stoot in haar maag en in een gevecht om de bal kwam Rowy’s grote teen als grote verliezer uit de strijd.

Afijn, de thee smaakte niet slecht. We waren ook gewoon prima aan het spelen.

De tweede helft begint, en Rowy en haar grote teen geven Quintes payback: 13-12. Het is stuivertje wisselen tot een 14-15 stand. Hierna gaat het (en ja, we zien een patroon de laatste weken) finaal mis. 6 doelpunten op rij tegen en zelf niet scoren. 20-15. Tja en dan loop je achter de feiten aan. Onze nieuwe keepster Chocolatie (nice bijnaam Char, bedankt commentator) pakt wat ballen en Lianne en Lois doen nog wat terug, waardoor we iets dichterbij komen: 21-17. Met maar 2 wissels waren de krachten om de ballen in het netje te gooien wel een beetje op.

Eindstand: 29-22. Een wat geflatteerde eindstand, want zoveel slechter waren we vandaag niet.

Achja mensen, ‘t kan vriezen en ‘t kan dooien, maar vandaag regende het vooral.

Volgende week 19:30 thuis tegen Bentelo 1. Komt dat zien!

Ajuuuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina