2023-11-11: Broekland – US (2e divisie)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Gisteravond was het eindelijk zover: de eerste wedstrijd in de nieuwe tenues. Spanning en sensatie, want er moest opgelopen worden. 1 voor 1 met een pupil erbij. Goed, de nieuwe tenues aan en dat was toch even wennen. Andere stof, andere lengte van de mouwen en broekspijpen. Erg lastig al die veranderingen, maar wat zagen we er piekfijn uit!

Tijd om te shinen in de nieuwe tenues. Dat ging nog niet zo best. Binnen no time stonden we 1-4 achter. Scherp beginnen, duidelijk niet ons sterkste punt. We slingerden ons motortje eens even aan en kwamen terug tot 4-6. De motor begon pas echt goed te draaien toen we 5 keer op rij scoorden. Carlien, Rowy, Maud, Lianne, Lieke. Bam, 9-6 voorsprong. Kijk, nu waren we los. De dekking stond ook als een huis en Ciska verdedigde haar doel goed. Echter konden niet voorkomen dat we gingen rusten met een 12-12 stand.

Opdracht voor de tweede helft: scherp beginnen en met snelheid er overheen. En dat lukte, heel even. 14-12, 2 maal Rowy. En dan gaat het finaal mis. US scoort 8 keer op rij. 14-20. In de aanval willen we te snel afronden, terwijl US op hun dooie gemakje de aanval opzetten. Erg slim van hun, erg dom van ons. En zo konden we weer beginnen aan een inhaalrace. Carlien doorbreekt met een pegel van afstand de scoringsreeks van US en het begon weer langzaam te lopen bij ons. Via een aantal snelle tegenaanvallen komen we terug tot 20-22. Toen kwamen we met 6 van ons tegenover 4 van hun te staan en leek het ons een goed moment om eens even de breinaalden erbij te pakken. Man man man, wat waren we aan het breien in de aanval. Wel weten we met goals van Yara en Lieke terug te komen tot 22-23, maar het lukt ons niet meer om de stand gelijk te trekken. Eindstand 23-26. Eigenlijk helemaal niet slecht tegen de koploper, maar toch erg zuur want we waren zo dichtbij. Helaas komt er zo ook een eind aan onze ongeslagen reeks thuis, maarja we kunnen niet altijd 6 gooien.

Anouk, bedankt voor het meedoen! Publiek, bedankt voor jullie support!

Volgende week mogen we op reis naar Wervershoof. Een keer weer op de zondag. We gaan met de bus, dus heb je zin om mee te gaan, laat dan van je horen!

Ajuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina