2023-11-04: Dalfsen – Broekland (2e divisie)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Zet u schrap, want dit was me weer een wedstrijdje hoor. Ook Sharon was er een dag voor de uitgerekende datum bij en daar waren we maar wat blij mee.

Goed, de wedstrijd. Dalfsen 1. Toch een beetje de derby van dit seizoen. Het begin was om te janken. Onze verdediging stond voor geen meter waardoor Dalfsen vrij spel had. Zo stond het halverwege de eerste helft 14-7. Niet best. We herpakten onszelf goed en scoorden 4x op rij. Ook in de dekking hadden we in de gaten dat de wedstrijd al was begonnen, dus dat er ook daadwerkelijk verdedigd moest worden. Zo komen we terug tot 13-11. We komen zelfs nog even terug tot 17-16, maar Dalfsen scoort nog 2x en bepaald zo de ruststand op 19-16.

Genoeg te bespreken tijdens de theepauze.

De tweede helft beginnen we sterker dan de eerste (was ook niet heel moeilijk). Carlien, Lynet en Maud scoren en we staan weer gelijk: 21-21. De dekking staat in deze fase als een huis en Maud gooit de ene na de andere bal in het netje. 26-28. Helaas vond de hamstring van een van de scheidsrechters het na 45 minuten wel mooi geweest, waardoor hij genoodzaakt was te stoppen. Een pittige opdracht voor de andere scheids om de wedstrijd alleen verder te fluiten (waarvoor respect!). Zeker met een publiek in Dalfsen wat verdraaid veel weg had van de harde kern van een niet nader te noemen voetbalclub. Dalfsen komt beter uit de korte onderbreking en weet de voorsprong te pakken: 31-29. Lynet is het hier niet mee eens en maakt er 31-31 van. Met nog een paar minuten op de klok maakt Dalfsen de 32-31.

Toen gebeurde er iets wat we vrij bijzonder vinden. Yara gooit de bal onder het been van de keeper door. De bal rolt het doel in en de scheidsrechter fluit aan voor doelpunt. Het Dalfsense publiek protesteert (uiteraard) en de scheidsrechter vraagt aan de keepster van Dalfsen of de bal over de lijn is, waarop ze “nee” zegt (uiteraard). De scheidsrechter draait het doelpunt terug. Het gelijkmakende doelpunt telt niet. Toch jammer dat er niet aan ons werd gevraagd of de bal over de lijn was geweest.

Uiteindelijk scoort Dalfsen nog een keer wat de stand 33-31 maakt, waardoor dat ene doelpunt niet perse bepalend is geweest. Toch erg zuur deze nederlaag.

Een speciaal bedankje voor ons fantastische publiek!

En daarnaast willen we de scheidsrechter beterschap met zijn blessure wensen!

Volgende week staat er wat moois op het programma. De presentatie van de nieuwe tenues tijdens de wedstrijd tegen koploper US 1. Na de wedstrijd is er een feestje in de kantine. Dat wil je niet missen!

Ajuuuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina