2023-10-28: Unitas – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Helaas

De eerste verre uitwedstrijd stond op de planning. Unitas uit Rolde. Tot gisteravond de koploper na 3 wedstrijden. Spoiler alert, dat zijn ze nog steeds.

We begonnen prima aan de wedstrijd en de eerste 10 minuten gingen we gelijk op met onze tegenstander. De dekking stond weer goed en we onderschepten regelmatig een bal. We deden echter keer op keer te weinig met de snelle tegenaanval en verloren de bal te gemakkelijk met te gehaast spel. De stress kwam in de ploeg en we kwamen niet meer tot normale aanvallen. Zonde, want we waren echt niet de mindere. Unitas bleef wel gestaag doelpunten maken en met een ruststand van 17-10 hadden we dus wat te bespreken samen.

En dat hielp, na de rust speelden we veel beter. Er was weer rust en overzicht en wisten weer op de juiste momenten tot afronding van onze aanvallen te komen. Binnen 15 minuten hadden we het verschil weer weggewerkt en was het 19-18 , nog net in het voordeel van Unitas. D’rop en d’rover zou je zeggen. Maar helaas vervielen we weer in het spel van de 1e helft, te graag willen en daardoor niet de juiste keuzes maken. Unitas profiteerde en het verschil liep weer op naar 3 doelpunten. Nu wisten we het gat niet meer te dichten. Unitas wist de wedstrijd rustig uit te spelen tot de eindstand van 27-24.

We hebben er hard voor gewerkt en de 2e helft was bij vlagen uitstekend. Conclusie voor ons is dat het verlies onnodig maar verdiend is. Er viel echt wat te halen. Maar 20 minuten slordig handbal is teveel. Kop omhoog naar de volgende wedstrijd. We hebben weer laten zien dat we goed kunnen handballen, maar nog wat rustiger moeten zijn in onze aanval.

Doelpunten:
Fenna 6
Moniek 6
Shana 3
Rowy 3
Iris t B 3
Romee 2
Noa 1
Lieke 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina