2023-10-28: Broekland – Olympia Hengelo (2e divisie)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Na een weekje rust was het gisteravond tijd voor de wedstrijd tegen Olympia 1. We kenden ze niet, maar de strijd begon al bij de kleedkamerindeling. Onze kleedkamer bezet. Blinde paniek. We kunnen wel stellen dat het een mooie mentale overwinning voor onszelf was, dat we het aankonden om in een andere kleedkamer te zitten.

Toch beginnen we niet scherp aan de wedstrijd en staan we zo 1-4 achter. Carlien zorgt met een pegel voor de 5-6 en de dekking staat als een huis. Rowy en Lauri doen er nog een schepje bovenop en maken er 8-6 van. Uiteindelijk is de ruststand 9-8. Om te janken, zo weinig doelpunten.

Ook de tweede helft beginnen we niet heel scherp. Lieke scoort nog wel een lekker breakie, maar ineens staan we 11-13 achter. Lauri was het hier niet mee eens en knalt er toch even een bal van afstand in. 12-13. Vanaf dat moment wordt het billen knijpen. Rowy maakt de gelijkmaker, maar Olympia toch weer de voorsprong. We komen zelfs nog even met 4 tegen 6 te staan, maar dit zorgde er niet voor dat Olympia kon uitlopen. Maud knalt de 15-15 in het netje, maar Olympia maakt de 15-16. Rowy en Merel zorgen voor de 17-16 en Olympia maakt weer gelijk. Foei wat een spanning. Rowy met een mooie passeeractie maakt de 18-17. De dekking staat wederom als een huis met Lynet die de boel goed aanstuurt vanaf het midden. Yara maakt met een penal de 19-17 met nog 2 minuten op de klok. Dit mag niet meer mis gaan, zou je denken. We krijgen de 19-18 nog tegen en gaan vanaf dan erg dom spelen. Een snelle tegenaanval en een break die mislukken. Olympia heeft 3 kansen gehad op de gelijkmaker, maar gelukkig stond de dekking als een huis en was Char haar doel goed aan het verdedigen. Zo werd de eindstand 19-18. Eind goed, al goed. Deze stugge pot verdiende zeker niet de schoonheidsprijs.

Als Sharon dit weekend gaat bevallen, dan weten we wel wat de weeën heeft opgewekt.

Publiek, sorry dat we het weer zo ongelofelijk spannend hebben gemaakt, maar bedankt voor jullie komst!

Volgende week spelen we om 20:45 (zijn toch geen tijden joh) uit tegen Dalfsen 1. Tot dan!

Ajuuuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina