2023-04-15: Wijhe’92 2 – Holten (1e klasse)

Verslag Holten

Wijhe beslist spannend handbalduel tegen Holten pas in slotfase

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van HV Holten in sporthal de Lange Slag in Wijhe tegen Wijhe 2. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel, maar toch gingen beide teams “vol” deze wedstrijd in. Holten wilde de revanche voor de onverdiende thuisnederlaag tegen Wijhe. Wijhe wilde deze laatste competitiewedstrijd voor eigen publiek goed afsluiten. Ook voor deze wedstrijd moest de naar Wesepe vertrekkende coach Janek Wyrwich vanwege langdurige blessures puzzelen om een representatief team op de been te brengen. Twee speelsters van het tweede (dat onlangs kampioen werd) en twee jeugdspeelsters deden dit keer mee.

Wijhe kende een prima start en stond na 5 minuten op een 6-1 voorsprong. Holten kwam hierna zeer sterk terug en met name de uitmuntend spelende Karlijn was voor de verdediging van Wijhe niet te stoppen. Na een kwartier bracht uitblinkster Aniek Wissink de achterstand terug tot 10-9. In het resterende deel van de 1e helft deden beide teams aan klantenbinding. Er werd prima handbal gespeeld en opvallend veel gescoord. De rust ging in bij de stand 21-18.  Na de hervatting brak de sterkste Holtense fase aan. De weer prima spelende Lieke Ebrecht en opbouwster Ilse Klaasses namen Holten op sleeptouw. Cirkelspeelster Gitta Bekkernens zette Holten zelfs op een voorsprong van 26-27. In het resterende deel van de 2e helft kwam Wijhe mede door oud-international Sharina van Dort toch weer sterk terug. Vijf minuten voor tijd was de wedstrijd bij de stand 35-31 dan ook beslist. Doelpunten van Ilse Klaasses en Lieke Ebrecht zorgden voor de eindstand van 37-33. Uiteindelijk werd het toch nog een vrije ruime nederlaag, maar gezien het vertoonde spel en inzet kon Holten met voldoening terugkijken op deze laatste competitiewedstrijd. In mei start voor dames 1 de bekercompetitie.

Scores Holten: Lieke Ebrecht 8, Karlijn 7, Ilse Klaasses en Aniek Wissink beide 5, Anne Rechterschot 4, Gitta Bekkernens en Meike Veldmaat beide 2.