2023-04-01: Haarle – ABS (1e klasse)

Verslag Haarle

Rust 15-13
Uitslag 28-28

We hebben de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen afgesloten met een gelijkspel.

2 gehavende ploegen wilden er allebei een mooie wedstrijd van maken, maar wij wilden natuurlijk de punten in Haarle houden. Het begon niet echt goed bij ons en we keken al snel tegen een achterstand aan van 6-10 en 8-12. De knop ging om en we wisten de rust in te gaan met 2 doelpunten voorsprong. In de tweede helft wisten wij keurig weg te lopen naar een voorsprong van 4 doelpunten maar ABS knokte terug en kwam kort voor tijd op voorsprong. Wij wisten echter nog te scoren en daardoor eindigde de wedstrijd in een terecht gelijk spel.

We misten te veel 7 meters (4) en de afronding had misschien iets beter gekund. Het is het bekende verhaal van als. Maar de jonkies Sanne en Danique speelden goed mee en we zijn op de toekomst voorbereid want er staan er nog een paar te trappelen. We hebben een goed seizoen gespeeld tot nu toe en volgende week sluiten we de competitie af tegen Duiven die moet winnen om kampioen te worden. Dat laten wij natuurlijk niet gebeuren. We gaan straks de beker competitie nog spelen en wie weet kunnen we daar ook hoge ogen gooien.

Het seizoen is nog niet over en we gaan gewoon als team ‘samen’ lekker verder.

Verslag ABS

Handbal: ABS toont karakter en speelt gelijk tegen nummer 4 Haarle (28-28)

Zaterdagavond speelde Dames 1 de uitwedstrijd tegen 100% Haarle, het team van oud ABS-trainer Willem Woudstra. Thuis werd verloren met 25-33 en ABS was erop gebrand om het nu beter te doen. De start was in ieder geval veelbelovend. Via enkele fraaie aanvallen en goed verdedigend werk liep Dames 1 vlotjes weg bij Haarle. Na een kwartier spelen was het 5-9. Haarle kwam daarna echter steeds beter in de wedstrijd aangemoedigd door het in groten getale opgekomen thuispubliek.
Via 11-12 werd de rust bereikt met 15-13.

Haarle ging door waar het mee bezig was en liep weg naar 25-21 na 50 minuten. ABS bleef er echter in geloven en vocht zich terug naar 28-28. In de bloedstollende laatste minuten kregen beide teams nog volop kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer. Een verdiend punt in een enerverende en sportieve wedstrijd.

Met Pasen wordt er niet gespeeld. Dit betekent dat Dames 1 op zondag 15 april haar laatste wedstrijd van het seizoen speelt tegen H.H.Z.D 1 uit Heino. Bij een overwinning kan ABS nog eindigen op de 5e plaats. De wedstrijd begint om 12.30 uur in sporthal De Uutvlog. Kom de dames aanmoedigen en na afloop een gezellig drankje en hapje doen op de afsluiting van het zaalseizoen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina