2023-03-11: WHC – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Dat het spannend zou worden wisten we van tevoren, maar zó spannend. Foei foei, dit was weer een wedstrijdje om bij op het puntje van je stoel te zitten.

Carlien en Merel stonden nog lekker op de latten, terwijl wij ons ook naar het oosten verplaatsten en wel naar Hengevelde.

Van tevoren liep al niet alles gesmeerd. Char liep, zoals ze zelf zegt, per ongeluk het mannentoilet in. Fouten maken we allemaal wel eens.

In de aanval ging het ook direct fout, doordat we de sterke keepster van WHC even aan het warmgooien waren. Potverdorie, de bal wilde niet zomaar het netje in. Met pijn en moeite lukte Rowy dit toch: 0-1. In de dekking stonden we nog niet al te best en de aanvallen verliepen erg stroef. Op de perfecte break van Char op Yara na. Dat paste allemaal maar net. We mochten flink incasseren vanavond, maar dat betekent natuurlijk ook dat we mogen uitdelen. En zo ging de dekking beter staan. Tot de 6-5 van Maud ging het gelijk op, maar daarna wist WHC een gaatje te slaan van 4. Lauri weet hier vlak voor de theepauze nog wat aan te doen en zorgt voor een 14-11 ruststand.

Conclusie rust: ballen in het doel gooien in plaats van tegen de keeper.

Zo gezegd, zo gedaan. Lauri, Isabel en Lynet: 14-14. Kijk aan, alles nog mogelijk. WHC weet weer uit te lopen tot 18-15, maar we geven niet op. Yara en Lieke op de brommer en 19-18. Lynet schiet de penalty’s raak en zorgt ervoor dat we dan eindelijk weer op voorsprong komen: 20-21. Spanning en sensatie. Isabel krijgt weer eens mandekking, maar ondanks dat weten we uit te lopen tot 22-25. 3 minuten op de klok. Game over voor WHC zou je zeggen, maar nee hoor, ze weten nog terug te komen tot 24-25. 40 seconden op de klok met WHC in de aanval. Een schot op doel, maar Char voorkomt de goal van WHC.

Jemig, dit waren twee zeer zwaar bevochten punten.

Supporters bedankt! En natuurlijk Lianne, Lynn en Charyn bedankt voor het meedoen!

Volgende week staat er een mooi weekend voor de boeg. Kôle kermse én de derby tegen Overwetering. Kan het nog mooier? Wij denken van niet.

Ps: vergeet niet tijdens de veiling te bieden op onze kavel: een VIP plek tijdens de wedstrijden van dames 1 én dames 2 in het Kôle weekend.

Ajuuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina