2023-03-04: Lettele – Pacelli (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Gewonnen van Pacelli door klasse teamprestatie (31-28)

We speelden onze 17e competitiewedstrijd thuis tegen Pacelli dames 1. Na twee weekenden vrij van wedstrijd hadden we er weer flink zin in. We spelen de resterende wedstrijden vooral nog om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. Zelf zet ik in op een 4e plek, moet kunnen.

We openden de wedstrijd met de eerste score, een oude bekende wissel werd uit het stof getrokken en succesvol afgerond door Eline. De toon was gezet. Om en om scoorden we aan beide kanten, waarbij het gevaar van Pacelli vooral vanaf de linkerkant kwam. Pacelli mikte een paar keer fijn op de paal, maar scoorde ook twee ongelukkige doelpunten die via de achterkant van onze keepster stilletjes de goal in rolden. Via 5-7 en 13-15 werd via Eline, die deze eerste helft 4 keer scoorde, een penalty benut en bracht ons tot 1 punt verschil met rust. Pacelli gooide er nog een vrije bal in, maar gelukkig werden we vlak voordat de bal over de lijn was, gered door de bel.

De tweede helft begonnen we sterk. Pacelli miste een penalty en daarna scoorden wij 4x op rij door Anouk, Eline en twee keer Bianca. 18-15. Volgens het lijstje van Cilia, hebben wij vanaf dat moment de rest van de wedstrijd voor gestaan. Om de spanning nog even wat op te bouwen, Gert te laten zweten en het publiek waar voor hun geld te geven, werd het een paar minuten voor het einde nog 28-27. Narelle stond op het juiste moment op en scoorde nog even twee hele nuttige doelpunten, de 29-27 en 31-28. Alsof we het afgesproken hadden. Oh wacht, dat was ook zo! Gert gaf ons voor aanvang van de wedstrijd hoogstpersoonlijk de opdracht om minimaal twee keer te scoren per persoon. Hij vond dat dat gewoon moest kunnen. Zo gezegd, zo gedaan. Volgende keer nog wat hoger inzetten misschien? Met puntjes in de tas en blije koppies verlieten wij de Uutvlog, missie geslaagd.

Volgende week spelen wij om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen Hacol, in Oldenzaal.

Eline 5, Bianca 5, Marjolein 5, Lenneke 4, Narelle 3, Kim 3, Anouk 2, Amilia 2, Amber 2