2023-02-04: Lettele – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Hoe begin je aan een wedstrijd die nog in je geheugen staat als een complete offday? Voor die uitdaging stonden wij vandaag. 1 ding was iedereen wel duidelijk, zo slecht als de vorige keer doen we vandaag dus echt niet nog een keer. Veel getraind op goede aanvallen spelen, op aanvallen zonder balverlies en scherp afronden. Met een goed plan richting de sporthal!

Van tevoren in de kleedkamer was het plan duidelijk. Lange aanvallen spelen, de ruimte zoeken en geen balverlies. De motivatie om het de dames van Broekland eens heel lastig te maken zat er goed in. Enthousiast, gedreven en gaan met die banaan.

Toch begonnen we slordig, we keken na een aantal minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Narelle en Bianca openden de score aan onze kant. 2-3. En ja hoor, wat tegen doelpuntjes, maar door een break van Marjolein kwamen we dan toch echt op voorsprong, 6-5, en de stijgende lijn bleef erin. Wat doelpunten van hun, maar ook van ons. Een aantal breaks achter elkaar, van Marjolein en Jet, zorgde voor een voorsprong van 13-10. Als laatste een knaller van Amber en de ruststand was 14-12 in ons voordeel. Ook moet nog gezegd worden dat Milou een fantastische eerste helft stond te keepen.

Met een voorsprong de rust in. Ja wat zeg je dan? Het ging eigenlijk goed. Het plan werkte en ook bleven wij mooi scoren. Wat puntjes die je we nog bespraken, zoals hun cirkelloopster en wat meer variatie in de aanval. We moesten dezelfde vechtlust laten zien in de tweede helft en wilden dus ook knallend de kleedkamer uit.

Helaas ging dat minder dan we hadden gehoopt. Wat slordigheid aan onze kant zorgde na een paar minuten voor een stand van 16-16. Na die tijd hoorden we van het publiek alleen maar, wat was het een leuke, maar vooral spannende wedstrijd. Nou dat was het ook, Kim maakt 19-19. 2 tegen goals, 19-21. Goals Amber en Anouk, 21-23. En zo bleven wij eigenlijk aankijken tegen een achterstand van 2 punten. Naomi hield ons nog goed op de been met wat heerlijke reddingen. Het bleef spannend, maar je ziet toch ook de tijd op de klok wegtikken. We bleven mooie en goede aanvallen spelen, maar soms echt te slordig. Kansen werden gemist en ballen werden op voeten gegooid. Eline maakt 23-24. Tegengoal, 23-25. Goal Bianca, 24-25. Tegengoal 24-26. En die klok die bleef maar tikken. Het laatste doelpuntje kwam van Eline en dat maakt de eindstand van 25-26. Weer dat ene punt…

Zuur, pijnlijk en gewoon ronduit balen. Maarrrr dit keer met een opgeheven hoofd! Want wij hebben onze stinkende best gedaan, en ook Broekland zal tot de laatste minuut op het puntje van de stoel hebben gezeten. Met mooie woorden van onze Gert, sluiten wij de wedstrijd af. We hebben gestreden en vechtlust getoond. Ons best gedaan en ons aan het plan gehouden. Dat we dan net te kort komen is zuur pijnlijk en ronduit balen, maar toch stiekem ook wel trots op het laten zweten van de koploper.

Marjolein 7, Amber 4, Bianca 4, Eline 3, Kim 2, Anouk 1, Amilia 1, Jet 1, Lenneke 1, Narelle 1

Verslag Broekland

Haaaa mensen,

Gisteren namen we het op tegen Lettele DS1. Dat het niet makkelijk ging worden wisten we van tevoren: we misten Rowy, Carlien en Lynet en bovendien is Lettele erg goed bezig de laatste wedstrijden. Gelukkig kwamen Lynn, Lianne en Ilona ons te versterken (bedankt!!!)

Goed, door naar de wedstrijd. We begonnen scherp. Isabel, Lauri, Lieke: 0-3. Dat is lekker. 🚀 Helaas weten we deze scherpte niet vast te houden, waardoor we verslappen in de dekking. En zo staat het ineens 5-4. Tot de 11-10 van Yara, een keurig breakie aangespeeld door Char, gaat het gelijk op, maar dan loopt Lettele uit tot 14-10. Maud en Merel zorgen nog dat deze achterstand niet groter wordt en zo gaan we rusten met 14-12. Geen reden voor paniek.

De tweede helft beginnen we lekker fel. Maud maakt de 14-13 en staat samen met Lois als een beest te verdedigen. Tot 18-18 gaat het gelijk op. Merel scoort de 18-19. We zien natuurlijk vaker mooie doelpunten, maar deze verdient een mooie uitleg. Yara gooit de bal vanuit de hoek naar Merel, die besluit een vlieger te doen. Wij vonden ‘m twee punten waard, de scheidsrechters helaas niet. 🤷‍♀️ Ilona viel fenomenaal in en maakt belangrijke stops. Zo kunnen we een klein gaatje slaan van 2 of 3 punten, maar het lukt steeds maar niet om de wedstrijd in het slot te gooien. Met nog 3 minuten te spelen gooit Isabel de penal erin en later is het Lauri die de dekking van Lettele het bos in stuurt en de 23-25 maakt.🌳 Maar het blijft billen knijpen. We maken de 24-26 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Maar niet te vroeg juichen: Lettele krijgt met nog 30 seconden te spelen een penalty. Charlotte komt het veld in en mag het klusje gaan klaren. En ze doet het. Ze houdt de penal tegen. En dan is de beer eindelijk geschoten. 🐻 Uiteindelijk is de eindstand 25-26.

Wat een strijd was dit. Voor de neutrale toeschouwer ongetwijfeld een mooie pot om te zien. Wij moeten in ieder geval nog even bijkomen.

Publiek bedankt, volgens mij hebben we jullie wel vermaakt!

Instaboyfriend van de week: Ferdi🤳

Volgende week zaterdag spelen we weer lekker thuis tegen Avanti. Dat belooft weer een pittig potje te worden, dus alle support kunnen we hard gebruiken!

Ajuuuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina