2023-01-21: Lettele – Avanti Wilskracht (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Dit weekend stond Avanti Wilskracht op het programma. De vorige keer hadden wij in Enschede nipt verloren met 26-25. Dus wij waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Ook wilden we onze winst streak natuurlijk doorzetten!

Van de vorige wedstrijd wisten wij dat Avanti een fysieke ploeg is en deze week werd er dan vol fysiek getraind. We begonnen de wedstrijd met volle snelheid en vlogen over Avanti heen met mooie acties van Bianca en snelle breaks van Marjolein, 8-2 voor ons. Marjolein ging nog even door met de breaks en toen stonden we al met 14-4 voor. Hierna begon ons dipje en werd het een beetje rommelig. Toen begon de scheidsrechter met 2 minuten naar ons te gooien, Marjolein en Lenneke werden eraf gestuurd. Vlak nadat Marjolein weer in het het veld stond, werd er Amilia eraf gestuurd en stonden we weer met 4 speelsters. Hierdoor scoorde Avanti 3x achter elkaar. Na mooie afstandschoten van Jet en Amber en hoekballen van Eline en Lenneke, gingen we met 19-14 de rust in.

In de rust bespraken wij dat wij deze voorsprong niet meer weg mochten geven. Na een goed keepende eerste helft van Milou, mocht Hilde deze taak van haar overnemen. Dit duurde niet lang, want na 1,5 min kreeg ze vol een bal in haar gezicht. Hierdoor werd Hilde’s reddingspercentage weliswaar 50%, maar kon ze helaas niet verder in het doel…

Hierna begonnen wij onze voorsprong weg te geven. Avanti begon de tweede helft met meer snelheid te spelen en toen stonden we opeens weer gelijk: 21-21. Maar wij geven niet op en begonnen onze draai weer te vinden. Amber en Bianca werden gelanceerd en knalden de ballen er zo in. Ook scoorde Amilia 2 goals door mooie balletjes van Bianca, 32-24. Met o.a. een break van Kim, eindigen we de wedstrijd met een overwinning: 34-30 (alweer onze 6e winst op rij!!).

Volgend weekend staat de derby tegen Heeten op het programma. Heeten staat op de 3e plek en wij op de 5e plek. De vorige wedstrijd tegen Heeten werd het een gelijkspel (30-30). Wij zijn er weer op gebrand om deze wedstrijd te winnen! Hierbij zijn wij jullie support hard nodig! Zaterdag 28 januari om 19.00 zien we jullie graag in Heeten!

Bianca 10, Marjolein 9, Amber 4, Jet 3, Kim 3, Amilia 2, Lenneke 2, Eline 1.