2022-11-19: Holten – Duiven (1e klasse)

Verslag Holten

Ondanks prima 2e helft toch verlies handbaldames!

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in sporthal ‘t Mossink tegen het op de 2e plaats staande Duiven. De kans dat het laag geklasseerde Holten met de winst ervan door zou gaan, was niet groot te noemen, maar je weet het maar nooit…  Aangezien Holten in de eerste helft niet in beste doen, was Duiven duidelijk de bovenliggende partij. Holten had veel onnodig balverlies. Tien minuten voor de rust stond Holten op een schijnbaar onoverbrugbare achterstand 4-13. Door feilloos benutte strafworpen door Karlijn werd de ruststand iets dragelijker voor de Holtense dames 7-14.

Na de pauze kwam Holten zeer sterk terug en de wedstrijd werd zowaar nog behoorlijk spannend. Julia Hanevelt had met 4 treffers in een kwartier een behoorlijk aandeel hierin. Ook Aniek Wissink vuurde hierna 3 x met scherp. Er werd geconcentreerd gehandbald en er werden prima breaks gelopen. Keepster Jo-Anne Koopman speelde ook een uitstekende wedstrijd. Marloes Ulfman verkleinde 8 minuten voor tijd de achterstand tot 3 doelpunten: 19-22. Toen velen dachten dat de Holtense dames toch nog een punt uit deze wedstrijd zouden slepen, scoorden de dames uit Duiven enkele malen, wat de eindstand bracht op 21-28.

Komende zondagmiddag 27 november om 13:10 uur spelen de Holtense dames een uitwedstrijd tegen de Nijmeegse studentenvereniging Ha-STU.  Scores Holten: Julia Hanevelt 6, Karlijn 4, Aniek Wissink 3, Gitta Bekkernens, Anne Rechterschot en Marloes Ulfman allen 2, Ilse Klaasses en Arnice Udema beide 1.