2022-04-19: LHC – CVO (1e klasse)

Verslag LHC

Dames 1 ongeslagen KAMPIOEN

Dinsdag 19 april 2022, de dag begon als een normale dinsdag voor de dames maar zo voelde het niet. Er is lang uitgekeken naar deze dag door de meiden van Auto van Ewijk/LHC. Elke wedstrijd die gewonnen werd was een stap dichter naar de kampioenswedstrijd. Na de laatste wedstrijd van 12 april tegen Wesepe die ze wisten te winnen met 27-50 konden de echte voorbereidingen beginnen.

Even rustig een bakje koffie voor dat de speelsters van Auto van Ewijk/LHC zich in het tenue hesen zat er niet echt in. De spanning was aan alle kanten te voelen. Bij sommigen bleven de gezichten strak en bij anderen ging die lach niet meer van het gezicht. Het publiek druppelde al op tijd binnen. De ballonnen werden opgeblazen en de vlaggetjes opgehangen. Het publiek kon zich verheugen op een spannende wedstrijd, want de de tegenstander CVO staat op nummer 2.

De vorige wedstrijd die zij tegen elkaar speelden was op 16 oktober en resulteerde in een 24 – 25 overwinning. In de voorbespreking werden de puntjes nog op de i gezet en werden er nog tips gegeven door de Linda Ijsseldijk en Monique Wessels die 21 jaar geleden voor het laatst kampioen werden in het eerste team. Tijdens de warming up werd het al mooi druk op de tribune van sporthal Heidepark. De tribune kleurde wit met blauw. Wat een onwijs mooi gezicht. Iedereen was er klaar voor. Aanfluiten en gaan.

Bij de eerste doelpunten was het lawaai van het publiek goed te horen. Het ging gelijk op tussen de twee teams. Auto van Ewijk/LHC wist uit te lopen maar dat was voor korte duur. CVO wist zich elke keer weer terug te vechten. De club uit Vaassen had een aantal goede afstand schutters waar de meiden uit Lemelerveld niet zo goed grip op kregen. Door onnodige slordigheden kon CVO bijblijven. De ruststand was 17-15.

Na de rust kwam CVO nog dichterbij. Na een aantal minuten wisten de meiden uit Vaassen zelfs op gelijke hoogte te komen tot een stand van 17-17. Toen ging de knop bij Auto van Ewijk/LHC om. Dit ging niet gebeuren. De meiden schakelden naar een hogere versnelling en de afstand werd groter. De speelsters geloofden er in en het publiek ook. Mooie acties, blije gezichten en oorverdovend applaus. De meiden genoten. Met nog 10 minuten op de klok kon het eigenlijk niet meer mis gaan. De dames van Auto van Ewijk/LHC genoten van de sfeer en het spel. Na 60 minuten stond er 33-22 op het score bord. Het team blij, het publiek blij, kortom iedereen blij. CVO dan misschien wat minder maar daar hadden de meiden van Auto van Ewijk/LHC geen boodschap aan.

Auto van Ewijk/LHC zette dinsdagavond de kroon op een geweldig seizoen door de enige overgebleven kandidaat voor de titel met ruime cijfers te verslaan en zo het kampioenschap in de eerste klasse te grijpen. Zonder ook maar een wedstrijd te verliezen promoveert Auto van Ewijk/LHC naar de hoofdklasse. Met een grote lach op het gezicht kan er terug gekeken worden op een avond met een gouden randje. 40 punten uit 20 wedstrijden is een mooi resultaat. Er staan nog twee wedstrijden op het programma. Zondag 24 april uit tegen HV Havana in Nijmegen en zondag 1 mei in sporthal Heidepark om 13:30 tegen Wijhe ’92.

Jullie worden van harte uitgenodigd om 1 mei het kampioenschap nogmaals te vieren. Publiek ontzettend bedankt voor jullie support. Iedereen bedankt voor de cadeaus, sponsoring en donaties. Er is erg genoten van alles. Graag tot ziens op 1 mei.

Verslag CVO

Opnieuw verlies, maar nu terecht! Gisteravond waren wij de tegenstander in de kampioenswedstrijd van LHC. Het was volle bak, toeters, bellen, ballonnen en heel veel zenuwen, aan beide kanten.. 😅

De #1 tegen de #2. Al gauw wist LHC de voorsprong te pakken, maar wij bleven vechten en kwamen terug. Na rust lukte het ons om weer gelijk te komen en we geloofden. Echter was gisteravond LHC de sterkste en wisten zij nog zelfs uit te lopen door prachtig handbalspel naar een winst van 33-22.

Een terechte kampioen, wij willen LHC nogmaals feliciteren en wensen hun veel succes in de hoofdklasse! Hopelijk komen we jullie daar ooit nog eens tegen. Wij blijven strijden voor een mooie 2e plek!

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen HCL op het programma. Reizen jullie met ons mee naar Duiven?

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina