2022-04-02: Lettele – Quintes/VVW (2e divisie)

Afgelopen zaterdag kregen we de dames en meisjes van VVW op bezoek. Bij aankomst was de grote bus al gearriveerd en waren de jeugdspelers van VVW al aan het spelen in de zaal. Het eerste team van VVW had de nodige support meegenomen en dat bleek achteraf niet voor niets. Met de vorige wedstrijd nog in ons hoofd, wisten we dat we een pittige avond tegemoet gingen (37-23 uitwedstrijd).

We begonnen sterk en stonden in de beginfase vaak een puntje voor op VVW. Marjolein stond sterk aan de cirkel en werd daar ook flink aangepakt. De toon van de wedstrijd was gezet en mede hierdoor werd het een penalty rijke wedstrijd. Eigenlijk stonden wij bijna de hele eerste helft (net) aan de goede kant van de score, maar het verschil werd nooit groot. Via 11-11 en 14-16, werd door een mooie goal van Eline, die achterlangs over de cirkel in liep, de ruststand van 15-16 bereikt. Helaas dus toch met een achterstand de rust in.

De tweede helft ging eigenlijk in dezelfde tred door als de eerste helft, alleen was het nu juist VVW die vaak net iets voor stond. Echter werd ook nu het verschil niet groter dan 3 punten. VVW is een sterke ploeg, met individueel sterke spelers die voor veel dreiging zorgen. Met name de cirkelspeelster was voor ons lastig te verdedigen en maakte het verschil in de tweede helft. Doordat beide teams erg doelgericht speelden, werd er aan beide kanten vaak aan de noodrem getrokken, wat resulteerde in de nodige tijdstraffen en overtalsituaties. Halverwege de tweede helft was het overzicht even kwijt toen 3 speelsters tegelijk naar de kant werden gestuurd. Ondanks de 6 tegen 4 situatie in ons nadeel, wisten we ook toen een doelpunt mee te pikken.

Hoe de stand in de tweede helft is verlopen weet ik niet meer, vergeef me. Wat ik nog wel weet is dat de stand 2 minuten voor tijd 32-33 was en de spanning om te snijden. Het publiek van beide kanten leefde flink mee. Wij hadden balbezit en Inge kwam door middel van een wissel goed vrij, maar werd afgefloten voor een indringende fout. Volgens ondergetekende liep de speelster door de cirkel voordat deze overtreding werd gemaakt (voor zover ik mijn persoonlijke mening mag geven in dit verslag), wat een penalty voor onze kant zou betekenen, maar de scheids besliste anders. Het was ook een moeilijke wedstrijd om te fluiten, maar zo kan een wedstrijd wel net de goede kant op vallen. In de tegenstoot scoorde VVW en was de wedstrijd beslist. Eindstand 32-35, grote winnaar? Het publiek!