2022-03-15: Broekland 2 – Holten (2e klasse)

Verslag Holten

Holten wint gemakkelijk inhaalduel in Broekland

Afgelopen dinsdagavond stond op een vroeg tijdstip 18:45 uur de wedstrijd tegen Broekland 2 op het programma. Aangezien Broekland haar 3e team uit de competitie heeft genomen en de meeste speelsters overgeheveld zijn naar het 2e team, had Broekland zeer veel wisselmogelijkheden. Holten had echter slechts 2 reservespeelsters op de bank zitten, maar dit mocht mede door de goede conditie van de speelsters van koploper Holten geen probleem zijn.

De start van de Holtense formatie van coach Janek Wyrwich was weer verbluffend. Na 8 minuten stond er 0-7 in het voordeel van Holten op het scorebord. Met name de snelle Anne Rechterschot was prima op dreef. In de laatste fase voor de pauze tekenden Gitta Bekkernens en Julia Hanevelt voor de uiteindelijk ruststand van 2-15. Het scorend vermogen van Broekland in deze wedstrijd viel wat tegen, al moet gezegd worden dat de Holtense goalie Alana Meijerman een uitstekende wedstrijd keepte.

Na de pauze hanteerde Holten nog meer de fast break, wat “koren op de molen” was voor Anne Rechterschot, Julia Hanevelt en Karlijn Hoogveld. Deze snelle aanvallen werden dan veelal omgezet in prachtige doelpunten. Verder konden de toeschouwers nog genieten van mooie doelpunten van Ilse Klaasses (via een passeerbeweging) en Floor Aanstoot (vanuit de hoek). Tenslotte bracht Karlijn Hoogveld de eindstand van 8-32 op het scorebord.

Door deze zege heeft Holten nog steeds de volle buit te pakken 28 punten uit 14 wedstrijden. Klarenbeek de nummer 2 heeft 7 punten minder. PCA/Kwiek 3 heeft 8 punten minder, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Dit team uit Raalte wordt dan ook nog gezien als de enige concurrent voor de titel in deze 2e klasse, mede gezien het feit dat beide teams elkaar binnenkort nog in Raalte treffen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Holten is op zaterdag 26 maart om 19:15 uur. De tegenstander is dan het onderaan staande Overwetering 2.

Scores Holten: Anne Rechterschot 9, Julia Hanevelt en Karlijn Hoogveld beide 6, Gitta Bekkernens 5, Lieke Ebrecht 3, Floor Aanstoot, Ilse Klaasses en Marloes Ulfman allen 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina