2022-03-12: Voorwaarts – Wijhe’92 (2e divisie)

Verslag Voorwaarts

Eén van de meest spannende wedstrijden van het seizoen stond op de planning. Voorwaarts – Wijhe, waar we zeker wat goed moesten maken na onze nederlaag bij het thuishonk van Wijhe.

In de trainingen afgelopen week hebben we ons goed voorbereid en hebben we veel punten besproken. Zo begonnen we de wedstrijd ook met een 5:1 dekking. Dat was voor Wijhe meteen wennen. Voorwaarts ging gebrand van start. Jorien. Alineke en Daimy zetten de toon: 3-0. Wijhe kwam er moeilijk door.

Alineke verdedigde super en pikte er veel ballen uit wat er voor zorgde dat we opnieuw driemaal oprij scoorde. Binnen minder dan een kwartier stond het al 12-3 voor Voorwaarts. In het doel stond Maaike lekker te keepen, de samenwerking met de verdediging verliep goed en Wijhe kwam er nauwelijks doorheen. We lieten zien dat we vanaf alle posities gevaarlijk zijn en speelde de ene na de andere mooie aanval uit. Toch was de laatste score voor rust van Wijhe 18-12.

In de rust bespraken we de punten van verbetering maar ook waren we erg positief. Vooral zo doorgaan was het motto. Alleen helaas begon de 2e helft met minder vuurwerk. Wijhe kon drie keer scoren en de stand was nog maar met 5 punten verschil. De inhaalrace was ingezet want natuurlijk waren ze ook gebrand om te winnen.

Het publiek en de speelsters van Wijhe pepten elkaar op en gingen erin geloven. Bij 24-22 werd er een keeperwissel ingezet bij Voorwaarts, Alijn op doel! En meteen pakte ze een belangrijke strafworp van Wijhe. Voorwaarts kreeg weer vertrouwen en kreeg weer wat ballen in het net. Maar in de 24ste minuut kwam Wijhe met hele snelle tegenaanvallen en walst de bal achter elkaar in het doel.

Het wordt de laatste 5 minuten super spannend. Voorwaarts scoort niet meer maar blijft sterk in de verdediging. Door slechte passes heeft Wijhe de laatste seconden van de wedstrijd nog een ingooibal en hier spelen ze de wedstrijd op uit, er komt nog een schot op doel maar die was net na de zoemer. Het doelpunt werd niet geteld wat voor een prachtige overwinning zorgt in Twello. Met geknepen billetjes en een hoge hartslag is de eindstand 30-29. Een echte team prestatie.

19 maart staat er weer een wedstrijd op de planning. We vertrekken 16:45 met de Happy Bus naar Almere. Havas – Voorwaarts je kan mee met de Happy Bus, geef je op via de site! De kosten zijn: 3,- tot 16 jaar, 6,- 16 jaar en ouder.

Scores: Alineke 5, Aniek 3, Chantal 1, Daimy 6, Jill 1, Jorien 4, Keyara 2, Lisa 6, Romy 1, Silke 1.

Verslag Wijhe’92

Net geen punt mee naar Wijhe

Het mocht niet zo zijn gisteravond… Na een slechte eerste helft van onze kant waarin we acht doelpunten achter stonden, leek het eenzelfde wedstrijd te worden als in november maar dan andersom. Daar hebben we in de tweede helft een stokje voor gestoken ⛔️

We hebben keihard geknokt met een sterke dekking en meer rust in de aanval. Zo kwamen we tot twee keer toe ontzettend dichtbij. Helaas kwamen we net een doelpunt te kort om nog een punt te pakken.

De teleurstelling over de eerste helft overheerste, maar we zijn wel trots dat we positief zijn gebleven en ons koppie niet hebben laten hangen! 💪🏼 Dat nemen we weer mee en daarvoor hadden we een puntje dan ook zeker verdiend. Mooi om nog even te noemen: Naomi Walta heeft haar debuut gemaakt! Topper.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina