2022-03-06: VVW – Voorwaarts (2e divisie)

Verslag Voorwaarts

Na de inhaalwedstrijd tegen SVBO in Emmen afgelopen woensdagavond, was deze zondagmiddag alweer de volgende wedstrijd. Wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen VVW in het verre Wervershoof. Eind van de ochtend vertrokken wij dus met de HappyBus naar het noordwesten van het land.

De wedstrijd startte om 13.00 in sporthal de Dars. Deze werd aan onze kant sterk begonnen. De dekking werkte goed samen, waardoor Suzanne erachter de ballen kon pakken of VVW nauwelijks tot afronden kwam. In de aanval werden kansen gecreëerd door het zetten van goede druk, en wisten wij gestaag onze score op te laten lopen. Na 10 minuten stond het 2-6 in ons voordeel. Lisa wist van afstand het net te vinden, maar ook Alineke op de hoek en Daimy met haar schot op het midden. Bij een stand van 4-10 lieten wij VVW langzaam terugkomen, doordat hun opbouwers ruimte kregen om van afstand te schieten. Wij maakten onze kansen niet af of verspeelden de bal, terwijl VVW middels een penalty de stand vlak voor rust op 11-11 bracht. Daimy gaf ons vlak voor rust toch de voorsprong: 11-12.

Hoewel VVW na rust van de stand nog 12-12 maakte, werd in de tweede helft door ons de snelheid naar voren en communicatie in de dekking van de beginfase weer opgepakt. Keyara maakte een mooi doelpunt vanaf rechts, en Alineke wist via de break-out te scoren. Vervolgens zette Aniek, na twee snelle tegenaanvallen van Lisa en een lobje van Alineke, via een doorbraak op rechts de stand op 13-19. De dekking stond als geheel sterk te verdedigen. Maaike verrichte een aantal mooie reddingen, onder andere van de vrijgespeelde cirkel van VVW. Met nog iets meer dan 5 minuten maakte Silke een mooi doelpunt vanaf de rechterhoek, dit betekende de 19-27. Na nog een snelle tegenaanval van Jill eindigde de wedstrijd met een verzilverde penalty van VVW. Hierbij is de eindstand 22-30.

Een mooie teamprestatie, waarbij hard gewerkt is in de dekking, maar ook goed werd samengespeeld in de aanval. Supporters bedankt voor het meereizen! Aankomende zaterdag 12 maart spelen wij een belangrijke wedstrijd tegen Wijhe. Wij hopen dat jullie ons allemaal komen aanmoedigen in sporthal de Jachtlust om 20.00, om de punten in Twello te houden!