2022-03-01: HHZD – LHC (1e klasse)

Verslag LHC

Afgelopen dinsdag mochten de dames van Auto van Ewijk/LHC dames 1 het opnemen tegen AH van der Worp/HHZD dames 1. Een mooie derby in plaats van een avondje trainen. Auto van Ewijk/LHC staat ongeslagen bovenaan in de eerste klasse in tegenstelling tot HHZD die op plek 10 staat. Ondanks dit verschil wisten de meiden van Auto van Ewijk/LHC dat ze vandaag hard aan de bak moesten vandaag. Beide teams waren erop gebrand om de punten te pakken vanavond.

Na een duidelijke voorbespreking van Linda begonnen dames aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten gingen gelijk op. De dames van Auto van Ewijk/LHC speelde niet altijd even zuiver, waardoor HHZD mee kon blijven scoren. Toch wisten de dames uit Lemelerveld het vanaf dat moment op te pakken en kwamen door mooie aanvallen op een voorsprong van 10-17. Zoals verwacht lieten de dames van HHZD het hier niet bij. HHZD profiteerde van het slordige spel van Auto van Ewijk/LHC. Met als resultaat een ruststand van 13-18 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC.

In de rust bespraken de meiden wat zij de tweede helft anders gingen aanpakken, vol goede moed starten zij dan ook de tweede helft. Echter werd al meteen duidelijk dat ook de meiden van HHZD scherp uit de kleedkamer waren gekomen. De meiden van Auto van Ewijk/LHC hadden moeite met het spel van HHZD, waardoor zij te vaak en te makkelijk tot scoren kwamen. Doordat kansen niet altijd goed benut werden, lukte het de meiden van Auto van Ewijk/LHC niet om de voorsprong verder uit te bereiden. Ondanks dit wisten de dames uit Lemelerveld de wedstrijd met een kleine voorsprong uit te spelen. Na 60 minuten spelen stond er een stand van 24-28 op het scorebord. De twee punten gaan door hard werken mee naar Lemelerveld.

Zondag 6 maar spelen de meiden van Auto van Ewijk/LHC dames 1 tegen 100% Haarle dames 1 in sporthal Heidepark in Lemelerveld. Deze wedstrijd zal om 12.20 uur starten.