2022-02-26: Heeten-Schalkhaar – Reehorst 2 (1e klasse heren)

Verslag Heeten-Schalkhaar

Zaterdagavond 26 februari 20:15 uur in de sporthal in Heeten. Vanavond geen dameswedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd van de mannen. Een handje vol publiek van eigen connecties. Dank supporters voor jullie steun!!! Misschien moeten we de handballiefhebbers er nog even op attenderen dat publiek ook bij de mannen van Heeten weer mogelijk is.

Het fluitsignaal van de heer Krabbenborg klinkt. Beide teams beschikken vanavond over een voltallig team en gezien de vorige ontmoeting geven beide teams flinke weerstand aan elkaar.Reehorst 2 – bekend van deze tegenstander is de brede aanvalsopzet. Spelers staan breed gepositioneerd en diep in de hoeken, goed instartende spelers, die voor veel druk en gevaar kunnen zorgen voor de Heetense dekking. Zo ook Nr. 10: Robbert Oel, een initiatief nemende speler en bepalend voor het goede spel en de organisatie. De ploeg bestaat uit vele jonge gasten, aangevuld met een aantal spelers van het 1e team van Reehorst. Een dynamische opbouwrij dat het team vrij compleet maakt. Een sterke en veel belovende tegenstander voor de toekomst.

Beide ploegen strijden, vele doelpunten volgen. Een gelijkopgaand duel van de 1e tot met de laatste minuut. Door goed initiatief en scorend vermogen in de Heetense opbouwrij kwamen ook onze hoeken veelvuldig vrij en scoren een zeer hoog percentage in de afronding! Knap gedaan! Helaas was dit niet alleen het getoonde spel. Ook onverklaarbaar en slordig balverlies en geforceerde pogingen waren inherent aan het spel. In de 2e fase van de 2e helft was het Reehorst dat af en toe zeer offensief en initiatiefvol verdedigde en verstoorde hiermee een aantal Heetense aanvallen. We vergaten zonder bal en in balrichting in te starten om zo de verdedigingslinies te passeren. Ook de 2 minutenstraf in die fase kwam ongelukkig uit.

In de slotfase kreeg Heeten meer vat op de nr. 10 van Reehorst die vervolgens nog maar één keer tot score kwam. Een snelle Heetense tegenaanval, een 100 % kans, waarbij de bal over het doel belande…er gebeurde van alles in de beslissense slotfase van de wedstrijd. Spannende laatste minuten braken aan …Gebakkelei in de laatste minuut over de stand, en dan vervolgens een middenuit die door Reehorst werd genomen en tot 3x werd teruggefloten, zo gingen de laatste belangrijke seconden verloren om bij de gelijke stand van 34 – 34 nog gebruik te maken van hun laatste aanval.E n dat gebakkelei had ook maar zo bestraft kunnen worden, en in het voordeel kunnen uitvallen.

Kortom een wedstrijd waar we hard voor de punten gewerkt hebben, tegen een hoger geplaatst team, houden we er een punt aan over en ook die kan zeer belangrijk zijn! Tot volgende week in de Sporthal in Heeten!