2021-11-27: Schalkhaar – Holten (2e klasse)

Verslag Holten

Handbaldames blijven in Schalkhaar ook ongeslagen

Dames 1 van handbalvereniging Holten speelde in Schalkhaar tegen het 1e team van Schalkhaar, dat de laatste weken ook prima presteerde. De goede vorm toonde Schalkhaar meteen. Zij begonnen furieus en lieten zien dat ze wel een einde wilden maken aan de ongeslagen status (7 overwinningen) van Holten.

Het eerste kwartier nam Schalkhaar een verdiende voorsprong van 6-4. De kentering in de wedstrijd kwam pas toen halverwege de 1e helft Floor Aanstoot haar rentree maakte in de Holtense hoofdmacht. Floor Aanstoot, Anne Rechterschot en Marloes Ulfman zorgden hierna voor de Holtense doelpuntenproductie zodat Holten bij rust nog met 11-9 aan de leiding kwam.

Na de pauze zagen de via de livestream meekijkende toeschouwers een prima spelend Holtens team, dat speelde zonder de vaste basisspeelster Karlijn Hoogveld. Met name door snel uitgevoerde break-outs, die door met name uitblinkster Gitta Bekkernens en Anne Rechterschot werden afgerond, stond er na tien minuten 12-20 op het scorebord. In het resterende deel van de wedstrijd konden nog enkele mooie acties en doelpunten worden opgetekend. Floor Aanstoot en Lieke Ebrecht scoorden vanuit de hoek en Michaëla Spoor schoot raak met een mooie passeerbeweging. Uiteindelijk werd het nog een ruime overwinning (18-30 in het voordeel van Holten) mede doordat de Holtense goalie Jo-Anne Koopman haar goede vorm weer eens toonde.

Holten blijft uiteraard koploper met 16 punten uit 8 wedstrijden. De huidige nummer 2 ESCA won ook haar wedstrijd tegen laagvlieger Overwetering 2. De wedstrijd van Kwiek 3 (de nummer 3) werd afgelast. Kwiek 3 zou komende zaterdagavond ook de tegenstander zijn van Holten, maar deze wedstrijd moet in verband met de nieuwe coronamaatregelen worden verplaatst. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Scores Holten: Floor Aanstoot, Gitta Bekkernens, Lieke Ebrecht en Marloes Ulfman allen 5, Julia Hanevelt en Anne Rechterschot beiden 3, Ilse Klaasses en Michaëla Spoor beiden 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina