2021-11-06: Achilles – LHC 2 (2e klasse)

Verslag LHC 2

Vandaag stond de wedstrijd tegen AHV Achilles DS1 op het programma. We verzamelden om 17.15 om vervolgens naar Apeldoorn te vertrekken. En jawel daar vielen de eerste boetes van de avond. Iemand vergat te tanken…. eenmaal in Apeldoorn hadden we twee speelsters die hun schoenen waren vergeten…maar gelukkig paste er één de schoenen van Julliette en van de ander mocht de vriend het op een racen zetten om op tijd bij de wedstrijd te zijn.

Nadat dit alles was geweest, hadden we een duidelijke voorbespreking. De standaard dingen werden genoemd en iedereen wist wat die moest doen vandaag.

We begonnen de wedstrijd scherp, maar moesten wel wat wennen aan de gladde vloer. Na een eerste tegengoal kwamen we al snel gelijk. Dit bleef de gehele eerste helft zo gaan. Er was even een moment dat wij volgens de dames van de wedstrijdtafel vleugels hadden en ons een dikke voorsprong gunde. Helaas voor ons werd dit natuurlijk snel weer rechtgezet. Aan het einde van de eerst helft liep AHV Achilles iets uit, waardoor de ruststand 13 -10 was.

Nicole riep ons bij elkaar en was blij dat het goed ging. Alles waar we de afgelopen 2 weken op getraind hadden kwam er uit. Maar…. de wedstrijd was nog niet gespeeld. We moesten in de verdediging net dat stapje harder gaan zetten. Opbouwers moesten iets meer schuiven en in de aanval iets langer door spelen. We voelden dat we deze wedstrijd konden winnen en wilden dan ook die punten mee naar huis nemen.

De 2e helft begon, en het ging weer gelijk op.  Doordat AHV Achilles een opbouwer van ons ging vastzetten, moesten we even schakelen in de aanval. Maar door veel in te starten zonder bal konden we toch onze doelkansen creëren. We hebben in de 2e helft een achterstand van 4 doelpunten kunnen rechtzetten naar gelijkspel. Op papier hebben wij de 2e helft gewonnen, maar helaas trok AHV Achilles aan het langste einde en was de eindstand 20-19.

Volgende week spelen we weer thuis tegen de koploper HV Holten DS1. Om 13.30. We gaan weer strijden voor de winst en hopen jullie dan ook te zien in de sporthal. Tot dan!