2021-10-30: Heeten-Schalkhaar – Huissen-DFS 2 (1e klasse heren)

Verslag Heeten-Schalkhaar

Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen en helaas zonder Erik die we de rest van het seizoen moeten missen. We wensen je een goed herstel.

De tegenstander Huissen HV/DFS Arnhem Heren 2 Op voorhand gaan we uit van een spannende wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Dat bleek ook de realiteit. De eerste helft kon Heeten de stand niet verder uitbouwen dan een maximum van 4 doelpunten en helaas liet het Huissen met rust ook weer bijkomen. Ruststand 15-15. Sterke fases wisselden zich af met slordig spel. In de eerste fase aanval maakten we schitterende doelpunten maar verzaakten we ook verder uit te lopen. Door de snelle doorpassing in de aanvalsopzet kreeg Leo met zijn instartende acties mooie mogelijkheden tot scoren. Heerlijk verrassend! Hoeken en cirkels werden vrij gespeeld.

De 2e helft waarbij de stoor in de dekking van Huissen nog meer uit kwam, maar door de druklegging van Aldo kreeg Mart meer ruimte en wist zich keer op keer, soms met veel fysieke weerstand, erdoor te wurmen om nog een schot op doel te lossen.

En dan de verdediging: Waar ik best tevreden was over onze offensieve dekkingsvorm, hoorde ik wat meningen uit het publiek over “gatenkaas”. En natuurlijk zien zij de tegentreffers, van de instartende spelers. Maar zien zij ook balwinst? Door onderscheppingen en foute passes en geforceerde schoten? En laten we loopfouten buiten beschouwing laten .Dat deze dekkingsvorm de gehele wedstrijd veel energie en concentratie vraagt, en de taken nog verder aangescherpt kunnen worden vraagt trainingsarbeid. We proberen voor elk individu de beste positie(s) te kiezen om er samen een initiatief nemende verdediging uit te halen.

Tot 23-23 bleef het een gelijk opgaand duel. Met nog een schepje er bij bovenop trok Heeten de overwinning naar zich toe. Eindstand 33-27.

Bedankt gastkeeper Erik voor onze eerste punten dit seizoen. En het publiek voor uw steun!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina