2021-10-02: SDOL – Heeten (hoofdklasse)

Verslag SDOL

Zonde zonde zonde.. Helaas hebben we gisteren met 17-18 verloren van Heeten.

We hadden er onwijs veel zin in, de sporthal zat rammetje vol voor deze eerste competitie wedstrijd, zo gaaf! We wisten dat we het lastig zouden krijgen tegen Heeten want het was ons de laatste twee wedstrijden tegen deze meiden niet gelukt om te winnen. Maar wat begonnen we lekker aan de wedstrijd! Onze dekking stond naarmate de eerste helft vorderde steeds beter, helaas wisten we onszelf in de aanval niet altijd te belonen. Met 10-10 gingen we rusten en we wisten als we wilden winnen: Gas dr op!

De meiden uit Heeten zijn altijd onwijs snel en vooral in de tegenaanval moesten we zorgen dat we ze niet voorbij lieten gaan. We moesten zorgen dat we in de aanval onze slordigheden achterwege lieten, want elke verkeerde pass van ons wist Heeten goed te benutten. Na de rust begonnen we sterk! Zo’n publiek helpt dan natuurlijk ook heel goed mee! Tot zes minuten voor tijd stonden we voor met 17-14. De spanning sloeg toe en we konden onszelf niet belonen. Door slordigheden van onze kant kon Heeten terug komen en met nog 5 seconden op de klok was een 17-17 eindstand ook meer dan terecht geweest.

Helaas kreeg Heeten een penal door een ‘overtreding’ van onze kant aan de andere kant van het veld… en we weten allemaal hoe het is afgelopen Zo hard gewerkt, en naar huis met niks.. Maar met veel vertrouwen gaan we de rest van de competitie tegemoet. Publiek onwijs bedankt dat jullie met zoveel zijn gekomen. De volgende wedstrijd is voor ons!!!

Verslag Heeten

Wat een derby! Na 1 jaar geen officiële wedstrijden gespeeld te hebben en dan gelijk te starten tegen Sdol Handbalselectie, wisten we van te voren dat het een spannende en pittige pot zou worden. Maar we waren er op gebrand om de punten mee naar Heeten te nemen.

De eerste minuten stond het niet direct goed en had SDOL de ruimte om 2-0 voor te komen. Gelukkig pakte we het goed op en zorgde we ervoor dat de voorsprong niet erger werd en konden we aansluiting vinden en het ging het de eerste helft gelijk op. Met een 10-10 ruststand gingen we de kleedkamer in en wisten dat we nog meer in ons moesten geloven en de puntjes op de i te zetten en strakker zijn in de verdediging en aanval.

Maar wat ons plan was om na rust te laten zien, kwam er niet er helemaal uit. Door veel slordigheid werd er in de aanval geen gebruik gemaakt van de kansen. Wat vervolgens werd afgestraft door een tegendoelpunt. Met nog 6 minuten te spelen keken we tegen een 17-14 achterstand aan en wisten dat we alles op alles zouden moeten zetten om er in ieder geval een gelijk spel uit te halen. Gelukkig was het geloof er en werd er op verschillende manieren gescoord tot 17-16. Geen tegendoelpunten en de tijd begon te dringen, in de laatste aanval werd er een overtreding gemaakt dus SDOL 2 minuten en een penal voor ons, en die ging er in 17-17.

Nog een kleine 30 seconden te spelen en een bizar einde volgde. Het enige wat we moesten was de verdediging dicht, dat lukt tot dat SDOL een vrije bal kreeg en die ging in het blok. Een gelijkspel waren wij meer dan tevreden mee en ook paste binnen de wedstrijd. Maar volgens de scheidsrechter was het spel nog niet klaar en was een overtreding gemaakt in de laatste paar seconden wat niet mag en bestraft wordt met een rode kaart en een penal. En ga dan maar bij de 7 meter staan en gooi hem er dan maar in en jaa hoor de penal ging het netje in. 17-18 was de eindstand, en de twee punten gaan mee naar Heeten

Het was weer een groot plezier om voor een volle sporthal te spelen met heel veel supporters uit Heeten, bedankt. Wat een wedstrijd en een bizar einde maar ondanks het niet perfecte spel, wel een lekker begin van de competitie.