16-11-2019: Broekland – TVO (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Geen schoonheidsprijs, wel 2 punten.

Carlien die haar dienst vandaag bewees op de rechter hoek opent de score, 1-0. We zagen onze ruimte in de 5-1 dekking die T.V.O. toepast en vergrootte de voorsprong al gauw naar 4-0. Overtuigende fase, opgebouwd vanuit een sterke dekking en een snelle tegenaanval. Hierna laten we T.V.O. bijkomen, zij weten ook bij ons de ruimte te vinden. Omdat Dionne geniaal staat te keepen beperkt zij de schade; ruststand is 12-8 in het voordeel van Broekland.

Het is te tam, 12 doelpunten is te weinig en wij kunnen beter dan dit. Dekking is voldoende, aanval moet beter. Winst halen uit onze snelheid en de 2de fase.

De 2de helft geeft hetzelfde beeld als begin eerste helft, we lopen uit naar 14-9 maar laten T.V.O. daarna weer dichtbij komen. De scheidsrechters schromen niet om een 2 minuten tijdstraf uit te delen (totaal 8 keer in het nadeel van broekland en 4 keer in het nadeel van T.V.O.). Hierdoor wordt het een kwestie van tactisch uitspelen. Ondertal overleven en verschil in stand behouden. De stand is een lange tijd op 17-12 blijven haken.

Dan breekt de laatste periode van de wedstrijd aan: Lynet krijgt haar 3de keer 2 minuten en dat is helaas een rode kaart, omdat er al een bestraffing loopt komen we voor de 2de keer deze wedstrijd met 4 veldspelers te staan. T.V.O. voelt ruimte en gaat vechten, even ontstaat bij ons de angst dat wij weer in eigen huis maar 1 punt zouden meenemen. Gelukkig hebben we hiervan geleerd en spreken we af hoe we de laatste 7 minuten in gaan vullen. We spelen het prima uit, laten T.V.O. nog tot 20-17 komen maar dat is in ons voordeel.

Womans of the match zijn de keepers: Dionne Hunneman (uitstekend keeperswerk) en Evelyn de Haan (als invalkeeper 2 penals en een 2de kans tegenhouden). Bedankt voor het meespelen Evelyn! We weten dat het niet onze beste wedstrijd is en dat we beter kunnen. We hebben de 2 punten en die waren het belangrijkste. We versterken onze 3de plek (eigenlijk gedeelde 2de met DFS Arnhem wie een beter doelsaldo heeft). Wij hebben 10 punten en onder ons volgen ze met 7 punten, dit is een lekker gevoel. Lettele gaat nog steeds ongeslagen aan kop met 14 punten.

Volgende week hetzelfde recept als vorige week. Een late verre uitwedstrijd met een plakkerige bal, beloofd weer top te worden.