16-03-2019: BFC – Kwiek (1e divisie)

Zaterdag 16 maart reisde het team van PCA/Kwiek DS1 met de nodige supporters af naar Beek, voor de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. Hoewel BFC DS1 in de ranglijst zes plaatsen onder ons stond, wisten we dat we scherp aan de wedstrijd moesten beginnen. De thuiswedstrijd wonnen we namelijk met slechts één punt verschil (24-23).

Aanvankelijk misten we veel kansen, waardoor we in de eerste minuten van de wedstrijd BFC toch de kans gaven om een kleine voorsprong te nemen (2-0). Na een aantal minuten kwamen we in de wedstrijd; de kansen werden benut en de dekking stond als een huis. Mede doordat de dekking een aantal ballen kon onderscheppen en we een aantal fast breaks konden spelen, liepen we steeds verder uit. Met een ruststand van 7-13 gingen we de kleedkamer in.

In de tweede helft bleven we het tempo van de eerste helft vasthouden en ook in de dekking bleven we scherp. De overwinning is geen moment in gevaar geweest. Bij een stand van 14-27 klonk het eindsignaal.

Gezien de goede reeks die we hebben neergezet, kunnen we vol vertrouwen beginnen aan de nacompetitie, met als eerste de uitwedstrijd tegen KRAS/Volendam DS1 op 30 maart. Maar nu eerst… een weekje rust. 😉