16-02-2019: Nieuw Heeten – HHZD (1e klasse)

Bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Verslag Nieuw Heeten

Na twee keer verlies op rij speelden we zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen HHZD uit Heino. Dit kon in alle opzichten beter gaan dan de vorige wedstrijd tegen hun. Deze verloren we duidelijk met 34-22, dus we hadden wat recht te zetten.

Dat dat een offday voor ons was, werd vandaag duidelijk! Wie Martin Lamers op twitter volgt (@lamers50), weet dat het in de eerste helft een spannende pot leek te worden. Na een 2-1 voorsprong kwam HHZD goed terug en liep uit tot een kleine 2-5 voorsprong. Op dat moment ging er een knop om en haalden we ze weer in tot 7-6. Ze kwamen nog even voor met 7-8 en vervolgens speelden we beter tot een stand van 12-9. Net voor rust was het nog even slordig waardoor we met 12-11 de kleedkamers opzochten.

De afspraken werden vooral in de dekking nog wat duidelijker gemaakt. Ook in de aanval moesten we meer rust bewaren en langer in balbezit blijven (dit waar HHZD dat wel deed, zij hadden in de eerste helft relatief lange aanvallen). Kansen werden gecreëerd maar niet altijd afgemaakt, zonde want anders stonden we er wat beter voor!

Duidelijk; de tweede helft begonnen we heel scherp en de afspraken werden nagekomen. HHZD kwam 16 minuten lang niet tot scoren en we liepen uit tot een tussenstand van 18-11!

Er werd aan beide kanten nog wel gescoord maar het gat was te groot voor HHZD om dichterbij te komen. Dit maakte dat we met een duidelijke 26-17 winst de twee punten binnengesleept hebben.

Een sterke dekking, beleving en veel variatie en creativiteit in de aanval maakte de wedstrijd voor het oog van de Nieuw Heetense supporters aantrekkelijk.

We willen dit graag voortzetten in de volgende wedstrijd. Die is pas zondag 10 maart tegen Havana. Voor nu twee weken geen wedstrijd. We gaan lekker vakantie en carnaval vieren en dan zien we jullie 10 maart weer!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina