16-02-2019: Heeten – Havana (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Heeten dames 1

Nadat de wedstrijd van vorige week tegen Heino was afgelast, mochten we ons afgelopen zaterdagavond 16 februari weer klaar maken voor een wedstrijd. De dames van Havana uit Nijmegen kwamen op bezoek.

De uitwedstrijd hadden we nipt verloren doordat we het vooral in de eerste helft hadden laten liggen. Zij spelen graag lange aanvallen, waardoor wij uit ons ritme worden gehaald. We moesten er zorg voor dragen dat we daar niet in meegaan en dat we lekker ons eigen spelletje gaan spelen.

Eigenlijk ging het de hele wedstrijd gelijk op. Het ene moment had Havana een voorsprong. Het andere moment stond het gelijk of stonden wij voor. We gingen rusten met een kleine voorsprong: 14-13.

In de rust bespraken we dat we naar voren moeten verdedigen en dat we de cirkel moeten wegzetten om ervoor te zorgen dat Havana minder gemakkelijk op doel kon schieten van afstand of de cirkel aan kon spelen. Vanaf deze posities waren ze het gevaarlijkst.

De tweede helft gingen we goed van start. We creëerden een gat van 3 doelpunten. Echter waren we deze voorsprong snel weer kwijt en bleef het tot ongeveer 3 minuten voor het einde spannend. Toen wisten wij weer een gat te creëren van drie doelpunten waardoor we ons bij het eindsignaal nog een penalty tegen konden veroorloven. Eindstand: 29-27.

Komende twee weken hebben we geen wedstrijd. Zaterdag 9 maart spelen we tegen Achilles in Apeldoorn om 19:15 uur. Tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina