14-12-2019: Kwiek – Quintus 2 (1e divisie)

Verslag Kwiek

Vanavond kwam Quintus 2 op bezoek, dat kon nog wel eens een lastige avond worden. Onze taak was de ongeslagen status voortzetten en de 2 punten in huis houden. Wat betekent dat we scherp en met de juiste focus aan de wedstrijd zullen moeten beginnen.

Vanaf het fluitsignaal waren we scherp, stond de dekking als een huis, pakte onze keepster onmogelijke ballen en werden mooie aanvallen afgewisseld met een aantal break outs. Wat resulteerde in een tussenstand van 20-9. Opdracht voor de tweede helft leek eenvoudig, concentratie vasthouden en de wedstrijd met dezelfde wilskracht van de eerste helft een mooie vervolg geven.

In de tweede helft was de dekking minder stabiel, maar aanvallend werden er veel kansen gecreëerd. We verzuimden om alle kansen af te maken, maar we wisten net als in de eerste helft er toch 20 in te gooien. Na 60 min handballen stond er een eindstand van 40-26 op het scorebord. We hebben de twee punten in Raalte gehouden en hebben vanavond laten zien wat een echte teamprestatie is.

Volgende week zaterdag spelen wij uit tegen Hercules onze laatste wedstrijd van 2019. Ook dan willen wij deze mooie reeks een goed vervolg geven. Ga mee met de bus en moedig ons aan!

Doelpunten: Anouk van Rijssen 6, Kim Boerdam 5, Lisa Bosch 5, Floor Liefers 5, Floor Tutert 5, Danique de Jong 4, Kim Peters 3, Romé Steverink 3, Nel Veldhuis 3, Jessica Hilbrands 1